Hvis du skrur på TV nå, så ser du meg på skjermen. Jo da, det stemte det. Ikke før hadde jeg lagt på røret, så dukket Bjørnar opp på ”God morgen Norge” med brylkrem og skinnjakke, mens han fremførte norske versjoner av Greaseslagere sammen med sin motspiller Charlotte Brænna. Og tro meg – sammen er disse to dynamitt, og som skapt for hovedrollene som Danny og Sandy.

Bjørnar Reime Erlandsen, Grease

Grease er i utgangspunktet laget for scene, men det var allikevel filmen med John Travolta og Olivia Newton John i hovedrollene, som utløste den store Greasefeberen.

Beste venner som har høstet stor suksess

Men nå er det altså ansiktet til Bjørnar som preger plakatene; hans tredje runde med Grease faktisk – denne gang på Chateau Neuf.

– Hvor det hele begynte? Ja, da må jeg vel svare på de små lokale oppsetningene vi laget i mine lykkelige barneskoleår på Åsbygda skole. Men – det helt store kicket fikk jeg først da jeg så Hilde Dahlens oppsetning av Fame med Art musikalskole i Sandvika. Det ene ledet
til det andre og året etter medvirket jeg selv i de tre musikalene, Jungelboken, Bucuresti og Løvenes konge. Da skjønte jeg umiddelbart at jeg hadde havnet på rett hylle. Det var også i dette miljøet jeg møtte ”gjengen min”, Mikkel Gytfeldt, Syver Storskogen, Fredrik
Halsteinsen, Anders Langset og Fredrik Karlsen.

Grease er i utgangspunktet laget for scene, men det var allikevel filmen med John Travolta og Olivia Newton John, som utløste den store Greasefeberen.

Ikke bare ble disse gutta bestevenner, de har alle høstet stor suksess innen musikk og teater de siste årene. Det var også i møte med disse gutta at Bjørnar fant tiden moden for å avslutte sin flirt med ”den svarte mettall-verdenen”. Det var da de etablerte det populære partybandet Yang-Breakers. Gutta holder fortsatt koken, de elsker å holde konserter sammen og kan i år feire et velfortjent 10 årsjubileum.

Får drive med det jeg trives aller best med på jord

Det er ikke tvil om at det å være i ”stallen” til Hilde Dalen la et solid grunnlag for veien ut i den profesjonelle artistverden for Bjørnar. Men først ble det to års skolering ved Bårdar
– Norges eneste fagskole i dans og musikkteater. Veien videre har gått via skurkerolle i Hotel Cæsar, han har vært fast sanger i ”Skal vi danse”-bandet, koret for Norge i Eurovisjonen, spilt i en rekke revyer og vært artist om bord på Color Magic. Variert og spennende, akkurat slik Bjørnar liker å ha det.

– Jeg har vært og er kjempeheldig, og er veldig klar over det. Hver dag får jeg drive med det jeg trives med aller best her på jord; selvsagt er det kjempestas. Og mindre stas blir det ikke når jeg ser ansiktet mitt på Grease-plakatene; det er vel et slags tegn på at man
har lykkes. Er det ikke det …?

Bjørnar Reime Erlandsen, Jailhouse Rock
Foto: Frode Johansen

Men ingen ting kommer av seg selv – det krever beinhard jobbing hele veien. Det ligger mange timer med øving og terping bak enhver suksess – også Bjørnars. Det er ingen tvil, gutten fra Åsbygda har for lengst fått begge føttene godt plassert i en verden hvor mange prøver seg – men få lykkes. Men suksess til tross, så har han aldri glemt hvor han kommer fra. For selv om rammen rundt livet og hverdagen til Bjørnar i dag finnes i Oslo, vender han allikevel trofast hjem til Hønefoss hver eneste sommer.

– Det blir ikke skikkelig sommer for meg uten Jailhouse Rock (eller Fosserock som det skal hete nå) og Rockefroskene hjemme på Hønefoss. Sånn er det bare!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev