Thomas Klevjer tok oss med i sitt eget atelier og gjorde skam på en del myter undertegnede hadde i forhold til kunstnere og egen forutinntatthet, særlig når det gjelder forventingene om en romantisk og bohemaktig livsstil.

Thomas Klevjer

På Helgelandsmoen finner du Thomas Klevjer i sitt atelier i Galleri Klevjer

Her var lite overlatt til tilfeldighetene, og det handlet om nitidig arbeid med fokus på detaljer, fargevalg og et utall teknikker. Det gikk stadig opp for meg at her var alt gjennomtenkt, utprøvd og vel begrunnet.  Thomas Klevjer viser oss en godt bevart hemmelighet av nye motiver som nok ikke mange forbinder med kunstneren.

En digital verden illustrert på gamle måten

- Å vente er dødskjedelig. Derfor disse hodeskallene, forklarer kunsteren når vi besøker ham i hans atelier en liten måned før utstillingen åpner. Maleriet utrykker hvordan vi i en digital verden stadig venter på at noe skal lastes opp, lastes ned, oppdateres eller konfigueres.
Det tar tid, og prosessen illustreres som du sikkert kjenner til ved hjelp av et roterende hjul eller noe som likner.  Timeglasset på den blå skjermen er vel også ganske kjent for de fleste. Uansett: Det tar tid, og er ikke særlig lystbetont.

Thomas Klevjer

Thomas Klevjer forklarer at i bildet "Waiting" er det hodeskallene som illustrerer ventingen.

- Noen ganger er det jo så kjedelig at man holder på å dø, ikke sant, smiler han idet han forklarer noe av ideen bak maleriet.
- Og så sitter man ofte på nettet og drømmer litt. Om det er ferier eller biler eller man snakker om seg selv, så drømmer vi mye når vi er på nettet, sier han videre, og forteller hvordan han har illustrert dette med bildet "Dreaming" og dets ballongferd.
- Jeg kunne gjort dette grafisk, for eksempel i Photoshop, men da får jeg ikke de samme kvalitene som et maleri, forteller han videre.
- Og hele poenget i disse datatider, er at det er et grafisk uttrykk som er fysisk laget, på gamle måten, smiler han videre.

 Thomas Klevjer

Bildet "Dreaming" illustrer hvordan vi sitter på nettet og drømmer.

 Selger kunst, før det er ferdig

Det er altså ikke helt tilfeldig at det nevnte maleriet "Dreaming" er solgt i god tid før det i det hele tatt er ferdig. Det er mange som venter utålmodig og har store forventninger til de nye motivene.

 

 

 

 

 

Galleri Klevjer:

Adr: Munchs vei 6
3512 Hønefoss

www.galleriklevjer.no

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev