Permanent scene og amfisal, restaurant, kafé og bar – alt under ett og samme tak. Nybygget langs elvebredden har blitt et yndet samlingspunkt – som løfter kultur- og utelivsbyen Hønefoss til nye høyder. Opplevelsen starter allerede i det du krysser elva, kommer ned trappene i Pottemakerbakken eller kommer ruslende elvelangs og får øye på det spektakulære bygget.

Gledeshuset Hønefoss

Gjennomført showkonsept

Vel innfor dørene, kan du leske strupen i baren i foajéen mens du beundrer de bygningsmessige detaljene i skjæringspunktet mellom gammelt og nytt. Showkonseptet er interiørmessig ivaretatt med effekter som en bar bygget opp av trosserigger og lamper av resirkulerte cymbaler.

På dagtid er foajéen en trivelig og uformell lunsjrestaurant hvor du kan nyte et smakfullt måltid, mens de store glassflatene sørger for en slående utsikt mot elven, fossen og byen. Underetasjen på den gamle murvillaen vegg i vegg var opprinnelig bakeri – og har nå blitt nøysomt restaurert til restaurant med plass til rundt 60 gjester.

Nybygget langs elvebredden er blitt et yndet samlingspunkt – som løfter kultur- og utelivsbyen Hønefoss til nye høyder.

I helgene er toppbaren, som må sies å være selve rosinen i pølsa med sin spektakulære utsikt over byen, et yndet samlingssted. På Gledeshuset bør du ta deg god tid til å løfte blikket og studere detaljene mens du lar deg underholde.

Gledeshuset Hønefoss

I den romslige foajeen går vinduene fra gulv til tak – ute og inne går nesten i ett. Her er det både “huskonsert-scene”, sittegrupper og barstoler – og nok av mingleplass.

Hønefossrevyen var starten

Gjengen bak Gledeshuset vet bedre enn de fleste at Hønefoss-folket liker å bli underholdt – og at de liker å gå ut for å hygge og more seg. 20 år med fullsatte hus på utallige sceneproduksjoner, spesielt Hønefossrevyen, er bevis nok for det. Og faktum er at Gledeshuset aldri ville ha blitt realisert, hadde det ikke vært for nettopp  Hønefossrevyen.

Den startet i år 2000 med et budsjett som krevde, den gang skremmende, 1 200 tilskuere i revyteltet for å gå i null. Nå sees revyen av mer enn 16 000 begeistrede tilskuere, og den blir år etter år skamrost i riksdekkende media.

Gledeshuset Hønefoss

Restaurantens lokaler har i tidligere tider vært bakeri. Mye av den originale  teglsteins-innredningen er beholdt, og atmosfæren er lun og rustikk. Menyen er kortreist, variert og spennende – og det åpne kjøkkenet med nærhet til kokkene gir en uformell og stemningsfull bistro-følelse.

Har aldri lent seg tilbake

Men suksess til tross; etter femten underholdende og innbringende år i revyteltet, innså revygjengen at tiden var moden for en endring. De ønsket å gi publikum en enda bedre opplevelse – og samtidig ”booste” egen inspirasjon og motivasjon. 

– Vi har aldri lent oss tilbake og tatt ting for gitt. Da Hønefossrevyen i 2015 rundet 15 år, følte vi at noe måtte gjøres for å opprettholde den gode driven. Så med dyp respekt for det vi allerede hadde bygget opp, ble alternativer som blant annet å flytte teltet eller
skifte ut ensemblet vurdert. Gudskjelov så ble det ikke det siste, forteller Hege Kjørstad fra TBA Arrangementer, mens hun viser rundt i det imponerende og innholdsrike bygget.

Gledeshuset Hønefoss

I tredje etasje ligger den spektakulære toppbaren , med fantastisk utsikt til fossen, elven og byen. Veggene er utsmykket med tøff grafitti av kunstneren Børge Brekke.

Ute skinner solen og uterestauranten er fylt med sommerkledde lunsjgjester. Noen
er nysgjerrige førstegangsbesøkende, mens andre allerede omtaler seg som stamgjester. Jo da, det er ikke tvil om at Gledeshuset var ønsket – og har innfridd!

Gledeshuset Hønefoss

Sånn akkurat passe, litt i overkant, kontrollert gærne.

Men la oss skru tiden fem år tilbake. Da jakten på en mulig ny ”spot” for å rigge revyteltet ble igangsatt, ble blikket raskt vendt mot Glatvedt. Deres egen barneshow-suksess Rockefroskene var da allerede godt etablert på Glatved brygge, og Pottemakerbakken, byens nye ”piazza” ved brukarene under bybrua, stod ferdig med hellelagte og brosteinsbelagte arealer, ny granittrapp, natursteinsmurer, spennende belysning og sitteplasser med utsikt mot elven. I tillegg hadde de tilgang til egnet
tomt. Mulighetene for å støpe en platting til revyteltet var i ferd med å bli utredet da Trond Løland slang ut: – Kan vi ikke bare droppe teltet og bygge et revyhus her da? Responsen kom umiddelbart og unisont: – Er du gær’n …???

Gledeshuset Hønefoss

(Foto: Trond Løland)

Gledeshuset Hønefoss

Amfisalen har velutstyrt scene og sitteplasser til 350 personer.

Og det er nettopp hva de er, gjengen i TBA – litt gærne. Eller som de selv uttrykker det; sånn akkurat passe, litt i overkant, kontrollert gærne! For – tre år senere – en solfylt maidag i 2018, kunne de le både sist og best, da de ønsket velkommen til årets
revyforestilling Vi flytter inn i det nye Gledeshuset.

Prosjekt var ikke kommet lengre enn til tegneblokka, da ildsjelene bak prosjektet skjønte at deres egne, hardt oppsparte midler ikke strakk til. – Vi var alle enige om å velge modellen med flere mindre investorer. Kall det gjerne et spleiselag. For det er vel ingen hemmelighet at de som har investert i Gledeshuset, gjør det som en velvillig investering i byen – og ikke for å innhente den helt store avkastningen, forteller Hege Kjørstad.


Store egne produksjoner

Tre ganger i året fyller TBA Gledeshuset med egne, store produksjoner. Ukene med sommerrevy er knapt nok over, før Fosserock, tidligere Jailhouse Rock i teltet i Fengselshagen, tar over. I det julen nærmer seg, klemmer de i gang med sitt satiriske
skråblikk på juletradisjoner i showet O´jul med din glede. Men hva så, med de resterende ukene i året?

Hege Kjørstad

Hege Kjørstad i TBA kan forsikre oss om at forslagene både er mange og varierte: – Vi har et regneark med 365 gode idéer for hva Gledeshuset kan fylles med!

Nå står huset ferdig, nå skal det fylles med gode opplevelser. Hege Kjørstad i TBA kan
forsikre oss om at forslagene både er mange og varierte. – Vi har et regneark med 365 idéer for hva Gledeshuset kan fylles med, så her blir det elimineringsmetoden. Vi har et helt unikt konsept hvor vi ikke bare kan fylle salen med 350 personer, vi kan også bespise disse i våre flotte lokaler. Så gled dere folkens!

Her kan det forventes mange ulike arrangementer fremover: Konserter, jazzcafé whiskeykurs, champagne-lunch, oktoberfest, winemakers dinner, humordager, juleshow, standupfestival og mye, mye mer, forteller Hege entusiastisk.

Mer informasjon

Gledeshuset Hønefoss

  • Gledeshuset Holding AS består av ildsjelene Jørn Dahl, Jonas Rønning, Stig Thoresen, Trond Løland, Erik Stokke, Bror Andersen og Hege Kjørstad. 
  • 1.200 kvadratmeter. Arkitekt: Stein Halvorsen Arkitekter.
  • Amfisal med sitteplasser til 350 publikummere, restaurant, foajé med kafé og servering over to etasjer og toppbar.
  • Kan tilby totalpakker for arrangementer som konferanser, kickoff, frokostmøter og dagmøter for inntil 350 personer.

www.gledeshuset.no

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev