Det har vært helt fantastisk! Det er jo en grunn til at vi ønsket å gjøre dette på hjemmebane, og ikke i Oslo. Det vi har fått til her, ville vært umulig uten den massive lokale støtten, mener Handlingens menn, Ronny Kristoffersen og Nils Wærstad.
– Alt har gått på skinner med innspillingene av NRK-programmet, Handlingens menn.

Handlingens menn

– Selve lokalet er enestående i TV-sammenheng. Ingen har sett på maken, det er jo en katedral på mange vis. Vi har også en av Norges proffeste aktører på scene, lyd og lys, Hønefoss Lyd engasjert i studio, med «klippen » Trond Løland, som teknisk sjef, sier Ronny. – Og vi har hatt et nært samarbeid med restauranten Sørsida Grill og BBQ hele tiden, noe alle de 80 i crewet som skulle ha mat, har vært svært begeistret for! Slik catering er de ikke vant til å få på TV-jobber andre steder i landet, mener Nils.

Det er mye som skal klaffe og mange som må være med når en så stor produksjon som denne stables på bena.

De handlingskraftige mennene skryter i tillegg av gårdeier Haakon Tronrud. – Både han og hans fantastisk flinke folk i Tronrud Eiendom har gjort svært mye for oss. Og uten Ringeriks-Krafts velvilje og raushet, hadde vi jo selvfølgelig ikke kommet noen vei i kraftstasjonen, sier Nils.

Verdens beste publikum

De to mener de har verdens beste publikum i Hønefoss. Det vet alle i hele Norge nå. Nesten 4000 elleville publikummere har bidratt disse fire fredagene til å løfte Handlingens Menn til uanede høyder.

– Vi blir så utrolig stolte av å kunne vise fram dette publikummet til resten av landet hver lørdagskveld ut året, sier Ronny. – TV-serien, Handlingens menn, hører hjemme i Handlingens by, Hønefoss.

Handlingens menn Hønefoss

Det er mye som skal klaffe og mange som må være med når en så stor produksjon som denne stables på bena. – Prosjektleder Ingvild Magnus Haraldsen har imponert alle de erfarne TV-folkene fra Oslo. Hun er en produksjonsleder i toppklasse og litt til. Ingvild kommer fra systemet til Ringerike utvikling, og alle der har vært helt vesentlige for å få denne TV-produksjonen til Ringerike, sier Nils og Ronny.

– Vi er overveldet over alle de som har hjulpet oss med å få til denne produksjonen. – Det er så mange som har gitt jernet, at det nesten er umulig å single ut noen som har betydd mer enn andre, er de enige om.

Flere sesonger

Nils og Ronny ønsker også å få til sesong to og tre her i Hønefoss. – Men da er vi helt avhengig av at vi får den samme støtten som nå. Det finnes rett og slett ikke rammer, verken økonomisk eller praktisk til å gjennomføre et så stort TV-prosjekt utenfor Oslo, om den hjelpen blir borte, mener Nils.

Handlingens menn Hønefoss

Handlingens menn Hønefoss

Nils og Ronny syns det har vært ekstra gøy at alle deres «kjendisgjester» har vært så begeistret for både studio, publikum og byen etter at de har vært på besøk. 

– De har liksom «oppdaget» Hønefoss for første gang. Det vil vi at resten av landet også skal. På sikt vil vi det skal bli sånn at når folk tenker på Hønefoss, så skal de umiddelbart få bildet av «Handlingens by» på hjernen. Det må jaggu være målet, mener Handlingens
menn fra Handlingens by.

Det har vært ekstra gøy at alle våre «kjendisgjester» har vært så begeistret for både studio, publikum og byen etter at de har vært på besøk. – De har liksom «oppdaget» Hønefoss for første gang.

Handlingens menn Hønefoss

Får ting til å skje

Ingvild M. Haraldsen setter pris på å høre at Nils og Ronny er fornøyd med jobben hun har gjort. – Det er selvsagt veldig hyggelig. Men det skal sies at det er veldig lett å være god under Nils og Ronny. Det å jobbe for disse gutta er en fryd og en glede. Selv om
det er stressende, helsprø ting som skal skaffes og det meste skal skje, helst i går, så er det gjort med så mye omsorg og varme, og humor. Jeg er jo blitt skikkelig glad i dem begge to!

Det har vært utrolig gøy og veldig annerledes enn hva jeg tidligere har holdt på med,
selv om mange av oppgavene i de tidligere jobbene mine også handlet om å løse utfordringer raskt, gi god service og være god med folk. Det er kjempegøy å få ting til å skje sammen med andre. Både sammen med folk her i distriktet og folkene i Concorde TV. Det jobber veldig bra folk i Concorde TV, som har vært en glede å bli kjent med, forteller prosjektlederen.

Ingvild Haraldsen, Ringerike utvikling

Bare ja å få fra alle. Jeg har fått helt utrolig mye hjelp fra lokale ildsjeler, sier prosjektleder Ingvild M. Haraldsen fra Ringerike utvikling. Foto: Anne Gro Christensen

Ingvild forteller at det var litt nervepirrende i starten, selv om hun gledet seg voldsomt til å komme i gang. – Absolutt alle jeg har jobbet med; enten det har vært lokale bedrifter, frivillige hjelpere, butikker eller kollegaer, har bare vært positive og utrolig hjelpsomme.
Bare ja å få fra alle. Jeg har fått helt utrolig mye hjelp fra lokale ildsjeler, sier hun.

Alt er mulig

– Jeg kommer til å savne dette veldig mye! En kan bli helt hekta av å jobbe med dette. Det er jo aldri kjedelig, og det er utrolig tilfredsstillende å finne løsninger på vanskelig situasjoner og oppnå store greier med en gjeng med positive folk, sier Ingvild.
– For eksempel var innspillingen av «Jaguar on Ice» i Eggedal helt vill. Dagen før innspilling var det meldt mildvær og sørpe på isen, jaguaren kunne ikke kjøres og alt var helt ko-ko. Og alt var booket, vi måtte bare gjennomføre. Alt ordnet seg. Kulda kom og bilen
gikk som den skulle. At vi klarte å gjennomføre den galskapen er ene alene takket være alle de fantastiske folkene som bidro, både på og utafor isen.

– Alt er mulig – har jeg lært dette året, avslutter den positive og engasjerte prosjektlederen.

Se epsiodene her!

Fikk du ikke med deg sendingene, ikke fortvil. i linken under finner du alle de sendte episodene.

Se Handlingens menn her

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev