Høydepunktet i den unge og flotte fiolinvirtuosens karriere, kom unektelig med invitasjonen til å være med a-ha på deres Europa-turné – «a-ha Unplugged Tour 2018». Men a-ha var langt fra noe nytt bekjentskap for Madeleine. Allerede i 2017 var hun med på deres akustiske live-album «MTV-Unplugged Summer – Solstice», som ble spilt inn på Giske utenfor Ålesund.

Og skal vi tro ryktene, venter en større verdensturné for a-ha til sommeren – også da med Madeleine Ossum som en del av bandets stryketrio.

Vokst opp med musikk

Madeleine er utvilsomt arvelig belastet; musikken har alltid stått sentralt hos familien Ossum. Hennes to eldre søstre nådde begge langt innen musikken, før de byttet ut piano med henholdsvis lege- og tannlegeyrket. Hennes mor, Camilla, er en anerkjent pianist, musikkpedagog og dirigent, mens hennes far trakterer flere instrumenter – riktignok kun til husbruk.

Men det er allikevel hennes morfar som har vært Madeleines største og viktigste motivator. Det var nemlig han som introduserte henne for fiolinen. – Jeg var så heldig å arve min morfars fiolin. Den skulle vise seg å være så bra, at det faktisk er den jeg reiser rundt og spiller på nå. Det betyr enormt mye for meg.

Madeleine Ossum

Som så mange andre av våre lokale musikere, så har også Madeleine lagt mye av grunnlaget som elev ved musikklinjen på Ringerike videregående skole (MUA). – Jeg må si at de tre årene på MUA var helt supre. Det ga meg muligheten til tidlig å bruke tid på det jeg brant for, og konsertene var en nyttig opplæringsarena foran større publikum.

Fremadstormende og svært talentfull fiolinist

Parallelt med videregående gikk hun også på Barratt Due musikkinstitutt. Hun valgte å prøve ut ulike andre veier med fiolinen innenfor flere sjangre. Og i den tiden ramlet det
inn flere og flere spennende forespørsler om stadig større spilleoppdrag. I løpet av sin karriere har hun blant annet spilt med kjente navn som CC Cowboys, Kurt Nilsen, Aleksander Walmann, Marion Ravn og altså a-ha.

Jeg var så heldig å arve min morfars fiolin. Den skulle vise seg å være så bra, at det faktisk er den jeg reiser rundt og spiller på nå. Det betyr enormt mye for meg.

Madeleine er utvilsomt en fremadstormende og svært talentfull fiolinist. Hennes unike egenskap med å kombinere stryk med pop er noe som blir lagt merke til. Det samme med det faktum at hun også våger å utforske ulike musikksjangere. Og som om ikke det er nok, så har Madeleine i tillegg en fantastisk sangstemme. Googler du fiolinist og korist, er Madeleine Ossum navnet som dukker opp. Da hun fremførte duetten Whiskey Lullaby med Aleksander Walmann på Stjernekamp, var det flere enn dommerne som lot seg imponere.

Også tid til prosjekter i hjembyen

Foruten familien som alltid har stilt opp, har Madeleine mange å takke lokalt, for at hun er kommet dit hun er. – Jeg må jo nevne spesielt Trond Lien, Erik Stokke, Jørn Dahl
og Bror Andersen, som alle har bidratt som døråpnere til TV-opptredener og store produksjoner.

Merittlisten er allerede lang – svært lang. Men midt mellom TV-opptredener, konserter og turnéer, finner Madeleine mer enn gjerne tid til prosjekter hjemme i Hønefoss.

Like dedikert og nøye forberedt er hun om hun står på scenen med a-ha, opptrer på TV eller spiller med det lokale damekoret Decibel i Haug kirke på julaften. Dette er en viktig lærdom som hun har fått med seg hjemmefra – det er slik Madeleine er. Det er slik hun lykkes.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev