La oss ta et tilbakeblikk; Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen, ”Handlingens menn”, får i oppdrag av NRK å lage en enkel, studieprodusert ”pilot” (testepisode som skal vise hvordan en typisk episode til en TV-serie kommer til å fungere) til en ny TV-serie. Da kjenner de disse gutta dårlig! ”Enkel pilot” er noe ikke-eksisterende i konseptet til den kreative, smågale duoen som utgjør ”Handlingens menn”.

Lokal dugnadsånd

Er det et sted i landet hvor handlingskraft og dugnads- ånd er fremtredende egenskaper, så er det i Ringeriksregionen, mente Nils og Ronny. Dette mente de bestemt at ville danne den perfekte ramme rundt innspillingen av deres nyeste programkonsept ”Handlingens menn”. Et stuntshow hvor duoen i kjent stil byr på høy humorfaktor, helsprø idéer, sleivspark og provokasjoner – men med en alvorlig undertone og nære møter med mennesker fra hele verden.

Kort fortalt; NRK fikk servert tidenes ”pilot”. Basert på et solid idégrunnlag, hardt arbeid og bred, lokal dugnadsånd, ble opptakene gjort fra Kraftkatedralen i den gamle kraftstasjonen på Hønefoss. Et ferdig utviklet og ellevilt programkonsept. Et tv-show som det rett og slett var umulig å si nei til … Ikke uventet ble det et glassklart ”GO” fra NRK.

Produsent Hasse Lindmo hadde aldri opplevd maken til lokalpatriotisme, og prosjektredaktør Gitte Calmeyer ble fra seg av begeistring.

Nils og Ronny kunne på sin side slå seg på ”kassa” og konstantere at ”Handlingens menn” sesong én blir å se på statskanalen høsten 2017. Men tro nå for all del ikke at dette blir et rent Hønefossshow. Riktignok går sendingene fra Kraftstasjonen i Hønefoss, men de times lange sendingene skal fylles med stunt-innslag fra hele verden.

Se video fra pilotinnspillingen her

Potet-rekruttering

Men dette var bare starten! Nå skulle de lokale hjelperne samles og settes i system. Til å hjelpe seg, fikk gutta med seg Ringerike utvikling og Catch Media. Et kreativt samarbeide som resulterte i ”Poteter uten grenser”, verdens største produksjonsselskap basert på frivillighet og lokalpatriotisme i Ringerikspotetens ånd. Startskuddet for potet-rekrutteringen gikk på selveste Ringeriksdagen 3. september i år, og responsen lot ikke vente på seg. Det er i dag registrert nærmere 500 personer og et 20-talls bedrifter i ”potet-databasen”, med stor variasjon i bakgrunn og kompetansefelt.

Flere har allerede vært i ilden under opptakene av det første lokale stunt-innslaget, ”Asylsøker Grand Prix” på Eriksplassen motorbane. Men flere lokale innslag skal det bli, og til det trengs det flere handlekraftige poteter.

Så har du lyst til å bidra til å gjøre ”Handlingens menn” til tidenes TV-produksjon, så er det bare å melde seg.

Hvordan det skjer, kan du lese om på Facebook eller på Poteterutengrenser.no.

De som har fulgt Nils og Ronny gjennom ”Walkabout”, kjenner til guttas noe uortodokse stil. Noe av dette vil vi også dra kjensel på i ”Handlingens menn”. Et eksempel på dette, var da seks heltente, håpefulle og sylferske rallyførere, håndplukket fra ulike asylmottak, stod på startstreken under ”Asylsøker Grand Prix” på Eriksplassen. Alle fra ulike nasjoner og med svært varierende sjåførerfaringer. Kjøringen var det nok ingen som ble særlig imponert over.

Handlekraftige poteter

Langt mer imponerende var derimot bredden av handlekraftige ”poteter” som bidro til gjennomføringen av den omfattende TV –innspillingen. Aina Oset og gjengen fra Fontenehuset ordnet flagg på Fontenehuset og hjalp til på Eriksplassen både fredag og lørdag. Geir Haglund i Transport Data System sørget for taxi-skilt på motorcrossbilene.

Stine S. Bergstrøm stilte med egen campingvogn og hadde full oversikt over biler og utstyr som ble lånt på Eriksplassen. Trykking av flagg og plakater ble utført av Knut og Martin Palerud hos Palerud Trykkeri. Sambandutstyr ble levert av Hole og Ringerike Røde Kors, for å nevne noen.

 

I skrivende stund er Nils & Ronny på Filippinene med både utstoppet elg og grevling, pepperkakedeig og kokkehatter fikset av engasjerte og flotte "poteter". Følg med på facebooksiden til Poteter uten grenser for mer oppdatering på den kanten.

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev