Han overbeviser stadig flere og treffer deg noen ganger midt i magen, når han forteller om tekstene sine og hva musikken betyr for ham. Å leve av det, har vært planen i mer enn ti år.

– Jeg er self-made, jeg altså. Har sittet mye alene på rommet hos mormor de siste årene, forteller han idet vi setter oss ned. – Jeg har jo en manager som jeg samarbeider med, men for meg er det viktig at det er jeg som tar de endelige avgjørelsene, forteller han og ser mer enn overbevisende ut.

Full kontroll

– Jeg har 100 % kunstnerisk kontroll på mitt materiale og det var også en av forutsetningene da jeg signerte med Sony Music, forteller han videre.

En signering og et samarbeid det er knyttet store forventninger til. Signeringen med plateselskapet lå i luften, han hadde allerede hadde hatt kontakt med dem en stund.

I kjent «viral» stil var han allikevel ikke sen med å hylle sin mormor når nyheten slapp. Mads Veslelia har hatt en fantastisk boost på sosiale medier, og særlig på Facebook har han mange følgere.

Mads Veslelia

Det siste ordet, uansett

Mads Veslelia signerte også tidligere (september 2015) en avtale med booking- og managementbyrået Artistpartner. Her jobber blant annet Øyvind Kihle Mobekk, også han fra Hønefoss, med ansvaret for å sette spillejobber for Veslelia.

Artistpartner er en av Norges største booking- og managementbyråer med mer enn 50 artister i stallen. Med både Sony og Artistpartner i ryggen, er det allikevel selvstendigheten Mads Veslelia fokuserer på og poengterer igjen at han har full kunstnerisk frihet og tar sine egne avgjørelser. – De kan gjerne komme med tips og forslag på hvem jeg bør samarbeide med og hva jeg bør gjøre og hvor jeg bør spille, men jeg har siste ordet uansett, understreker han.

– Og så jeg har jo en manager da, forteller han videre. – Min beste venn og barndomskamerat. Fordelen med at jeg kjenner ham så godt, er at jeg kan late som om jeg hører på hans meninger, men jeg gjør jo egentlig ikke det he he, smiler Mads på spørsmålet om hvordan det er å jobbe så tett med en nær venn. – Og min bror, som også er musiker, er min største kritiker. Det setter jeg stor pris på.

Innspurt før album

Og det er slik han fortrekker det. Full kontroll. Det er slik han SKAL ha det. Og kanskje er det også derfor han har kommet dit han er i dag? Nettopp ved å kjenne etter hva som er viktig for ham, og hva som er det riktige å gjøre i forhold til egen karrierere videre. Og ikke minst en ukuelig tro på det han driver med og evnen til formidle på en troverdig og overbevisende måte.

– Jeg er veldig knyttet til Hønefoss, det er Hønefoss som har skapt sounden min.

Han trives på veien og gir alltid 100% på konsertene sine. Han hadde konsert hver helg i løpet av et halvt år. Fra Hønefoss til Lakselv gir han publikum full oppmerksomhet og blir rørt når publikum i salen rapper med på tekstene som betyr så mye for ham. – Om det er fem eller femti stykker som kan låtene mine... eller 10 000, det er det samme for meg. Jeg gir alt uansett, det fortjener hver enkelt, understreker han.

Nå er det siste innspurt på det kommende albumet som gjelder. «My Bedroom» spilles inn, produseres og mastres på loftsrommet hvor han har sitt eget studio og hvor han også spiller inn sine daglige videoer som deles stadig mer på sosiale medier over hele verden. Akkurat dèt startet litt tilfeldig, men har vist seg å være en fantastisk markedsføringskanal.

Mads har seere og følgere over hele verden som venter på siste oppdateringer fra rommet hjemme hos mormor. – Hvis jeg er sent ute en dag, kommer det raskt meldinger og etterlysninger fra fansen, smiler han.

Hønefoss passer meg bra

Selv om artisten fra Hønefoss stadig får mer og mer oppmerksomhet, er han tydelig på hvor hans røtter og tilhørighet er. – Jeg er veldig knyttet til Hønefoss, det er Hønefoss som har skapt sounden min og det er selvsagt alltid bra å være hos mormor. Og så tror jeg hun setter pris på at jeg sitter der oppe og driver med mitt også, smiler han videre.

Han forteller også at han bruker byen som inspirasjon. – Jeg ser mye av Hønefoss når jeg jobber med musikk. Stopper faktisk ofte på Hensmoen og skriver der oppe. Og så er Lloyds på brua en bra møteplass. Det er en genuin plass med bra folk. I Los Angeles hyller store artister som Chris Brown den unge rapperen fra Ringerike.

 

 

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev