Skogens ro

Det hersker en helt egen stemning ved disse skogsvannene. Østre Buttentjern er således intet unntak, vakkert beliggende på grensen mellom Jevnaker og Ringerike. Turen starter ved Bergerbakken skole hvor det er gode parkeringsmuligheter.

Med en turlengde på fem kilometer langs en fin og fast grusvei med forsiktig stigning, er dette en fornøyelig tur som passer for alle - uavhengig av formkurve eller mobilitet. Turen er ikke merket, men kommer du deg på grusveien og holder til venstre i strekningens eneste kryss, vil du garantert gå rett på målet.

Østre Buttentjern

Fyll opp tursekken

I 2014 ble det bygget ny og bredere bro over den lille bekken som renner ut i tjernet. Dermed fikk den lille halvøya med sin idylliske rasteplass økt tilgjengelighet og kan nå enkelt nås av både rullestolbrukere og de med barnevogn.

Østre Buttentjern

Vel fremme er det bare å slå seg ned og nyte skogens ro, omringet av vannliljer og vakende fisk.  En bedre ramme for å nyte nisten sin finnes vel knapt nok.  Så glem for all del ikke å fylle opp tursekken med mat og drikke - såvel som badetøy og håndkle.

Østre Buttentjern

Naturens eget stupetårn

Denne idylliske og bortgjemte plassen er også perfekt som badested på varme sommerdager. Ytterst på halvøya har naturen, med litt hjelp fra menneskehender, skapt det perfekte klatre-/ hoppetårn. Det må vel kunne sies å være nokså eksotisk. Den følelsen man får av å kaste seg ut i et stille skogsvann fra myke myrkanter, eller stupe ut blant vannliljer fra en trelegg hvilende over blinkende vann er ubeskrivelig …

Østre Buttentjern

Og når du først pakker tursekken, så hvorfor ikke like gjerne slenge med fiskestanga. Like ved vannkanten står det nemlig en enslig benk, velegnet for å hvile seg og la tankene fare, i påvente av at fisken skal bite.

Østre Buttentjern

 

 

Turfakta

  • Følg Rv 245 og skilt til Bergerbakken skole (rett nord for Rema 1000 på Jevnaker).
  • Gode parkeringsmuligheter ved Bergerbakken skole
  • Følg grusveien opp en bratt bakke og ta til venstre der veien deler seg.
  • Turlengde: Fem kilometer
  • Fremkommelig for barnevogner og rullestoler

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev