Her kan man å ta seg en skitur på høyfjellet eller i «urbane løyper» nærmere byen. Her er det muligheter for absolutt alle, enten man går for å trene, er på tur med familien eller ønsker å gå en skitur med bikkja. Nå skal vi ta for oss de som skal gå en rolig skitur kanskje også med barn, med en liten eller stor rast i løpet av dagen. Denne gangen reiser vi til Vikerfjell.

Lykkerosmyra - Kjølfjell

Man følger skiløypa som går fra Lykkerosmyra mot Høgfjell, og så en avstikker opp til toppen av Kjølfjell.

Det er 2,8 kilometer fra Lykkerosmyra til Kjølfjell. Løypen går i et relativt lettgått terreng, så denne turen passer de aller fleste. Det eneste er at den starter med oppoverbakker, dette kan knekke psyken til den beste. Har man med småbarn, kan pulk være en ide fra starten. Løypen starter på 726 meter over havet og slutter på 820 over havet. Når man kommer opp på toppen har man utsikt til Bukollen, Nautskardsfjellet og Norefjell i vest.

Utsikten!

Titter man mot sør så ser man Høgfjellet (1009 moh.) og Urdevassfjell. Det skal nevnes at Høgfjell er Oslos nærmeste topp, på over 1000 meter.

Under Bukollen og nordover har man Vidalen, som fører inn i Vassfaret. Nordover har man Jøranfisen (1127 moh.), dette er Ringerikes høyeste topp. Ved siden av Jøranfisen ser vi Svarttjernskollen. Østover ser vi utover Vikerfjellplatået. Det er magisk å skue utover denne utsikten på godværsdager.

Det er et yrende dyreliv i dette området. Er man heldig så kan man se både rype, skogsfugl, elg og mange andre dyr. Det er hele 70 km med oppkjørte løyper på Vikerfjell.

Turistforeningen har en hytte ved Vikersetra. Vikerkoia har 9 sengeplasser, og ligger kun 200 meter fra veien. Hytta er ikke bemannet.

 

Veibeskrivelse : Følg E16 til Ringmoen, 2,6 kilometer fra Hønefoss. Ta til venstre mot Vikerfjell. Etter noen hundre meter kommer man til Killingstrømmen, kjør over broen og ta til høyre. Kjør langs Sperillens vestside ca 10 km. Man kommer først til avkjørselen til Ringerudsetra, så til Tossevika. Etter denne kommer du til avkjørselen opp mot Vikersetra, merket med et lite hvitt skilt – litt vanskelig å få øye på. Dette er bomvei, avgift kr. 60 (kun mynter). Herifra er det ca 10 km opp til Lykkerosmyra, som har stor parkeringsplass.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev