Hønefoss er nemlig etter hvert godt kjent som byen med alle shoppingmulighetene. Og det stemmer bra, her er det optimisme og stå-på- vilje så det holder.

– Nå har vi drevet butikk i over 30 år i Hønefoss, sier medeier Grete Torp Granum på ”Chic” i gågata. I dag er det datteren Pia Dalevold som tar det meste av den daglige driften.

Pia Dalevold i Chic Mote

Pia Dalevold kan tilby et rikt utvalg for byens damer.

– Her er vi mor og datter, og det beskriver godt målgruppen også, sier hun og smiler. – Til og med mormor kan finne tøy her, hvis hun er en litt tøff dame, sier Grete med glimt i øyet.

Medeier Pia Dalevold med stamkunde Lise Lunde. – Vi må skravle litt også, sier Pia.

Gorgeous, gorgeous, gorgeous...!

Du trenger ikke lete lenge for å finne lekre vesker, sko og støvletter som matcher, og det lille ekstra som smykker, klokker, skjerf, for å gjøre hele antrekk ut av enkelte plagg. Og du finner stort sett bare en eller to i hver størrelse, slik at plaggene blir litt mer spesielle. Klærne er rett og slett unike, og understreker individualisme og personlig stil, med gode fasonger og lekkert snitt.

Slik er det i flere av damebutikkene i Hønefoss, og vi kan nevne i fleng;  ”Den gyldne fe”, "Labelle", "Klara" og ”My Lucy” som også er svært populære steder. Bysentrum i Hønefoss er vel verdt et besøk, der yrer det av liv og røre, og du finner shoppingsenteret ”Kuben” bare et steinkast unna.

Personlig service, godt humør og hardt arbeid er en uslåelig oppskrift.

– Det er blitt mange frittstående butikker i Hønefoss, og utviklingen har vært stor de siste årene, sier Grete. Hun mener det ofte handler om å møte kunden på en ordentlig måte. Personlig service, godt humør og hardt arbeid er en uslåelig oppskrift, mener hun.

– Folk liker å rusle rundt i småbutikker. Her finner de klær som sitter godt med god passform, og folk føler seg ivaretatt, sier Grete på ”Chic”.

Hår og makeup

I salongen til Olav Tryterud Studio er det som vanlig fulle lister, men stedet ånder av fred og ro.

– Vi vil gi kundene våre en opplevelse av velbehag og hygge, samtidig som vi gir profesjonell behandling, sier stylist Olav Tryterud. I stolen har han en av sine stamkunder, May Liss Aaserud.

 

Alle nyter godt av Olavs kunnskaper.
 
Alle nyter godt av Olavs kunnskaper.

 – I dag blir det farge og klipp, sier hun fornøyd. Her føler hun seg godt ivaretatt.

– Også er det så behagelig atmosfære her sier May Liss, i det hun lar Olav begynne så smått med kammen.

– Vi ønsker at dette skal være en rolig oase midt i byen hvor man bare kan nyte, sier han, og forteller om hele venninnegjenger som ofte tar turen sammen til salongens stylister, får så å lunsje sammen etterpå.

– Det er det gode livet her og nå, sier Olav lurt.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev