Grillet pinnekjøtt

  • • Vann ut pinnekjøttet i 24 timer.
  • • Damp pinnekjøttet i stor kjele, med bjørkepinner i bunnen i ca. 3-4 timer. Eller til kjøttet slipper beinet så vidt.
  • • Grill pinnekjøttet på grill UTE. Det er mye fett på pinnekjøtt, og det ryker en hel del, men det smaker fantastisk.
  • • Bruk sommerens friske grønnsaker som skiver av squash, løk, vårløk, paprika etc. og grill de, mariner de så i olivenolje, persille, sitronzest, maldonsalt og nykvernet pepper.

Skogskebab

  • • 200 g lammekjøtt i strimler
  • • 1-2 ss usaltet smør
  • • 1 ts malt spisskummen
  • • Finhakket hvitløk
  • • 1⁄2 stk finhakket rød chili
  • • 100 g blandet skogssopp
  • • 2 stk vårløk i strimler
  • • Kvernet sort pepper + salt etter smak
  • • Crème Fraîche
  • • Fullkorn pitabrød

Slik gjør du:

  1. Stek kjøttet i smør med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.
  2. Tilsett soppen og stek videre i cirka ett minutt.
  3. Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med Crème Fraîche

 

Fersk mais fra Bjørke gård

På Bjørke gård i Hole kan du plukke din egen mais. Den ferskeste og beste maisen plukker du selv. Det er både spennende og gøy å gå på jakt etter de beste maiskolbene i åkeren. Legg kolbene på grillen, i en kjele med kokende vann eller bruk de rå i salaten. Søtt, saftig og sunt!

www.bjorkegard.no

Mais

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.



Meld på nyhetsbrev