Tour of Norway-konferansen Hønefoss 2019:

Samspill, kultur og utvikling

Hvordan levere enestående prestasjoner?

Noen skal vinne et verdensmesterskap, rykke opp til Get-liga igjen eller fylle en konsertarena, andre skal vinne en stor kontrakt eller bygge en region i vekst. Alle skal vi levere en topp-prestasjon, men hva kan vi lære av hverandre?

Vi inviterer til en spennende fagdag hvor vi skal lære om prestasjonskultur på tvers av sektorer. Her skal vi diskutere og debattere betydningen av prestasjonskultur for utviklingen av vår region. 

Fredag 31.mai kl 8.30-13.00 inkl lunsj
Kl 13-15 gratis workshop (max 50 deltagere)

Sted: Gledeshuset Hønefoss,Strandgata 1

 

 

Foredragsholdere

Johannes Sangnes

tillegg til å være ekte Hønefoss-gutt fra Haugsbygd, er Johannes Sangnes CEO/adm.dir, Reitan Convenience og styreleder i 10 selskaper innen retail i 7 land. Han har tidligere jobbet som adm. dir i Reitan Convenience i Sverige og Finland og i Vita Norge. I sitt innlegg ”Positiv prestasjonskultur og verdibasert ledelse” vil Johannes rette fokus på det å bygge ”store” mennesker og sterke selskaper med fokus på struktur, verdier og frihet til å skape resultater.

Clas Brede Bråthen

Vi er svært glade for å kunne presentere sportssjefen for det norske hopplandslaget Clas Brede Bråthen. Han har vært sportssjef for det norske hopplandslaget siden 2004. Et landslag som dyrker fram nyskapning og ikke konservatisme. Han vil snakke om prestasjonskultur bygd med evne og vilje til endring.

Truls Liang

Kongsberg Jazzfestival er norges største jazzfestival. De har hatt en enorm vekst de siste årene, ved å satse på folkefest, jazz og det grensesprengende. Truls Liang kommer og deler sine erfaringer med oss.

Jarle Aambø

Jarle Aambø, tidligere toppidrettssjef er nå ansvarlig for Olympiatoppens Prestasjonsklynge. 

Olympiatoppen har sammen med Den Norske Opera & Ballett, sterke næringsmiljøer og representanter fra forskning, etablert et fellesskap i en prestasjonsklynge. 

Han er er overbevist om at det er viktig for toppmiljøer innen ulike samfunnsområder, å skape en sterk, verdibasert og bærekraftig prestasjonskultur. Gjennom dette styrkes legitimiteten for å tilrettelegge for at mennesker som ønsker det, kan utvikle sitt potensiale så langt det er mulig

Eirik Andreassen

Eirik Andreassen, Digital Norway (tidligere Toppindustrisenteret) er ansvarlig for service utvikling, salg og partnerskaps utvikling i DigitalNorway. Digital Norway er et selskap som bidrar til et vekstkraftig norske næringsliv gjennom å dele innsikt fra de som har lykkes med en digital transformasjon, til de som er ivrige etter å komme i gang, men usikker på hvordan de skal gå frem. 

Digital modenhet sier noe om inntrykket ledere og ansatte har av hvor klar bedriften er for å ta i bruk digitale teknologier for å øke konkurransekraft og vekst. Dette er grunnsteiner for å prestere som organisasjon og i et marked. Hvordan står det til med digital modenhet blant bedriftene i Ringeriksregionen?

For å kunne få innsikt i regionens digitale modenhet gjør Ringeriksregionens omstillingsprogram i samarbeid med DigitalNorway en kartlegging ved hjelp av en kort spørreundersøkelse. Dersom din bedrift er tilhører én av de tre kommunene i Ringeriksregionen oppfordrer vi deg til å delta i denne spørreundersøkelsen. Den finner du på www.innovasjonsloft.no

Næringsjef Harriet Slaaen

Harriet Slaaen er næringssjef i Ringerike kommune. Hun har tidligere vært plan- og næringssjef i Seljord kommune som er godt kjent for Dyrsku`n. I over 150 år har folkefesten, handels- og landbruksmessa og fesjået Dyrsku'n samlet over 90 000 mennesker årlig fra hele Sør-Norge. Det har gitt store ringvirkninger for Seljord og Telemark, langt utover selve arrangementet. Dette kan Harriet fortelle mye om. Hun er opptatt av kultur-og omdømmebygging og tar nå sine erfaringer fra Seljord med til Ringeriksregionen.

Martin Boork

En kveld i mars ble en kveld beskrevet som fra «himmel til helvete» da nedrykk fra GET-liga var et faktum for Ringerike Panthers.

Men prestasjonskultur handler også om å takle nederlag og bygge seg opp igjen. Ringerike Panthers er klare for revansj neste sesong.

Hovedtrener Martin Boork er ikke bare opptatt av å bygge elitelaget, men også bredden  ishockeyklubben og ikke minst hvilken betydning klubben, kulturen og ringvirkningene har for utviklingen av Ringeriksregionen

Ole Henrik Pedersen

Randsfjordfestivalen ønsker å skape engasjement, glede og innovasjon i felleskap med næringslivet og ildsjeler. Ole Henrik Pedersen fra Randsfjordfestivalen er en av ildsjelene som har klart å skape det fantastiske engasjementet så mange opplevde sist sommer. Og nå er de i full sving med planleggingen av årets festival. 

Paneldebatt

 Vi tar opp trådene fra innleggene og debatterer betydningen av prestasjonskultur for utviklingen av vår region. Hvordan kan vi sammen prestere enda bedre?

Nyhetsredaktør Øyvind Lien fra Ringerikes blad vil lose oss gjennom diskusjonene.

SPARK Innovasjon workshop

Evne til innovasjon og omstilling har blitt mer og mer viktig for å kunne prestere som virksomhet eller organisasjon. Gjennom Ringeriksregionens omstillingsprogram har det blitt utviklet et verktøy for å sparke i gang innovasjons- og omstillingsarbeidet i organisasjoner som har fått navnet SPARK Innovasjon. Det tar for seg blant annet behov, mål, hindringer, løsninger og aktiviteter for å nå målet. Dagens interaktive sesjon skal vi demonstrere verktøyet og deltakerne skal få prøve ut sentrale deler av dette.

Informasjon og påmelding

Gledeshuset åpner dørene kl 08.00. Offisielt program starter kl 08.30. Det serveres lunsj for alle nede i foajeen kl 12.30.

Pris inkl lunsj: 
Ordinærpris kr 550,-
Student/elevpris kr 250,-

Klikk her for påmelding 

Ekstra: Gratis workshop
kl 13.00 - 15.00 arrangerer Innovasjonsløft workshop.
Max 50 personer.
Påmelding til: stig-endre.elvevoll@ringerike-utvikling.no

Program

08.00 Dørene åpner på Gledeshuset
08.30 Velkommen
  «Prestasjonskultur bygd med evne og vilje til endring» v/ Clas Brede Bråthen, sportssjef for det norske hopplandslaget
   «Erfaringer fra Kongsberg Jazzfestival, Norges største jazzfestival som har hatt en enorm vekst de siste årene, ved å satse på folkefest, jazz og det grensesprengende» v/prosjektleder Truls Liang
  ”Positiv prestasjonskultur og verdibasert ledelse” v/ Johannes Sangnes adm.dir, i Reitan Convenience og ekte Hønefoss-gutt.
  Pause
  «Hvordan står det til med digital modenhet blant bedriftene i Ringeriksregionen»? v/ Eirik Andreassen, Digital Norway
  "Utvikling av en prestasjonskultur" v/Jarle Aambø, tidligere toppidrettssjef nå ansvarlig for Olympiatoppens Prestasjonsklynge
  Hva kan vi lære av hverandre lokalt?
  • Martin Boork, hovedtrener Ringerike Panthers
  • Ole Henrik Pedersen, en av initiativtakerne og ildsjelene i Randsfjordfestivalen
  • Harriet Slaaen, næringssjef i Ringerike kommune
  Er Ringeriksregionen på ballen? v/debattleder Øyvind Lien                                Paneldebatt med Nils Kjetil Tronrud, Martin Boork, Ole Henrik Pedersen, Harriet Slaaen.
12.30 Lunsj i foajeen
13-15 SPARK Innovasjon workshop, kun 50 plasser.                                                          Evne til innovasjon og omstilling har blitt mer og mer viktig for å kunne prestere som virksomhet eller organisasjon. Gjennom Ringeriksregionens omstillingsprogram har det blitt utviklet et verktøy for å sparke i gang innovasjons- og omstillingsarbeidet i organisasjoner som har fått navnet SPARK Innovasjon. Det tar for seg blant annet behov, mål, hindringer, løsninger og aktiviteter for å nå målet. I dagens interaktive sesjon skal vi demonstrere verktøyet og deltakerne skal få prøve ut sentrale deler av dette.

Hovedsponsor

Stor takk til vår hovedsponsor for Tour of Norway-konferansen Hønefoss 2019

Volvo, Bilia Hønefoss

Volvo, Bilia Hønefoss