Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

onsdag, 22. mai 2019 kl. 18:00 | Cafe Clint

Agora Clint: Solfrid Molland Ensemble

Solfrid Molland kommer tilbake til Hønefoss, og gjester Agora Kulturkafes arrangemnt på Cafe Clint! Og nå med et helt nytt band - som skal spelle "europeisk blues"! Solfrid Molland kaller sigøynermusikken for europeernes egen blues, der musikk og kulturell overlevelse går hånd i hånd. Solfrid Molland har gjestet Agora Rumi to ganger tidligere, og skapt fantastiske opplevelser, med egne versjoner av låt-materiale fra russisk og rumensk sigøynertradisjon OG med egne låter, delvis inspirert av ovennevnte tradisjon, delvis også med mer klassisk inspirerte instrumentallåter på piano. Solfrid Molland synger, spiller piano og trekkspell, og komponerer ofte sterke låter til kjente norske tekstforfatteres poetiske tekster. I september 2018 hadde hun med seg bassisten Torstein Kinn, og spilte mye fra albumet "Forvandling", som fikk kjempeanmeldelser ved utgivelsen i 2016. Hun spilte også i regi av Agora Kulturkafe i Hønefoss Kirke i desember 2018, i den praktfulle julekonserten "Rom i herberget", sammen med Gjertruds Sigøynerorkester. Samtidig med at hun nå arbeider med låt-materiale og piano-meditasjonerfor sin neste plate, fyrer hun opp det forholdsvis ferske Solfrid Molland Ensemble, og tar med sin gypsy-lidenskap til Hønefoss! På Yagori-festivalen 2018 var Solfrid Molland en av hovedartistene, og festival-jammet sammen med gitaristene Aleco og Nikak Bielenberg, barnebarn av legendariske Raya (de gjestet Agora Rumi sammen alle tre, i mars 2018, i et fyrverkeri av en konsert)! Etter samspillet har de hatt en del konserter sammen, og Solfrid Molland Ensemble er nå i ferd med å etablere seg som en av de mest autentiske og intense tradisjonsbærere i Norge, innenfor swingjazz, elegante sigøyner-skrangleband og world-music gypsy style! Tradisjonsbærende virtuos Aleco Bielenberg skal spille gitar på Clint, og i tillegg vil vi få høre førsteklasses musikere som Daniel Lazar på fele og Torstein Kinn på bass. Dette blir en kveld du ikke glemmer, men som lever videre inn i vårnatta! Foto: Goran Schwarz, tatt på sigøynermusikk-festivalen Yagori, 2018.

torsdag, 23. mai 2019 kl. 20:00 | Gledeshuset scene (a2)

Hønefossrevyen 2019

Billettsalget er i gang! Endelig kan vi begynne å tenke på sommeren – og på Hønefoss kommer sommeren med Hønefossrevyen. Fjorårets revy høstet terningkast 5 og 6 av nasjonale og lokale aviser, og ble sett av over 16 000 publikummere. På scenen i år står den eminente revygjengen ledet an av Jonas Rønning: Morten Grøtnes, Marie Risan, Eivind Lien og Anne Sem-Jacobsen. Ta med vennegjengen, kollegaer, familie, naboer og sikre dere en topp kveld på Gledeshuset Hønefoss. Kjøp billetter til årets store sommerhappening allerede nå!

lørdag, 25. mai 2019 kl. 13:00 | Gledeshuset

Jazzcafé på Gledeshuset

Jazzcafé med KRANK og Ingvild Hasund på Gledeshuset; Lørdag 25. mai blir førsommerens siste Jazzcafe på Gledeshuset. Og vi har vært så heldige å få ja fra Ingvild Hasund denne lørdagen. Ingvild er kjent for de fleste som sangpedagog på Ringerike VGS, sanger og låtskriver. EPen hennes, Rush, ligger nå ute på strømmetjenestene. Sammen med Ingvild stiller selvsagt den velkjente Hønefoss-trioen KRANK: Håvard Jakobsen (piano), Remi Fagereng (trommer) og Erik Højgaard Anti (bass). Og spenningen er selvsagt stor i forhold til hvem som stikker av med fine premier og fruktkurv denne lørdagen. Denne dagen dykker de i jazzens rikholdige repertoar og servere låter av Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea, Duke Ellington og mange flere. Jazzcafeen spilles i 3 sett og varer fra kl 13.00 til kl 16.00. Det er mulig å nyte både mat og drikke til jazzen. Billetter kjøper du på www.ringbillett.no eller på Ringerikes Blad. Det er også mulig å kjøpe billetter på Gledeshuset samme dag.

lørdag, 25. mai 2019 kl. 14:00 | Fengselet

Maijazz med Hønefoss Storband

Maijazz, Musikals lørdagsgodt. Hønefoss Storband, under ledelse av Fredrik Øie Jensen, har satt sammen et knippe låter til en ettermiddag med høy sommerlig kosefaktor. Mai du skjønne milde er på hell og sommeren står for døren, bandet med vokalister tar for seg av vårt rikholdige kartotek med musikalske svisker og annet øregodt. En fin start på sommeren! Håper vi ser deg. VELKOMMEN

lørdag, 25. mai 2019 kl. 10:00 | Heen Grustak, Nymobakken 34, 3516 Hønefoss

Formula Offroad NEZ 2019 Hønefoss

Velkommen til årets største offroad løp i Norge, NEZ Formula Offroad 2019. Formula Offroad går for å være en av verdens mest ekstreme motorsporter! 25 og 26 Mai går det som er "World cupen" av stabelen i Heen Grustak og vi får deltakere fra Norden. Her kommer det biler med store V8`ere på mellom 700-1200 HK!!! Løpsstart: Lørdag og Søndag - 10.00 1 dag 200,- lørdag eller søndag. 2 dagers 300,- lørdag og søndag. Barn under 12år er gratis. Ta med campingstolen og få med deg all action fra et sted, vi lover mye show hele dagen!! Liten forklaring om hva Formula Offroad er: Formula Offroad er konkurranse i presisjonskjøring med 4-hjulsdrevne kjøretøy i svært bratte bakker og terrengavsnitt. Resultatet avgjøres etter førerens evne til å manøvrere sitt kjøretøy i utrolig krevende krevende situasjoner, som i all annen motorsport er også redskapen avgjørende. Kraftige motorer, spesielle hjul, skikkelig hjuloppheng og ikke minst god holdbarhet er avgjørende for et godt resultat.

søndag, 26. mai 2019 kl. 18:00 | Aka Arena 2019

Hønefoss Ballklubb Sesongkort 2019

Du kan nå kjøpe sesongkort for Hønefoss Ballklubb i 2019. Dette gjelder alle hjemmekamper for herrer og damer i sesongen 2019. Sesongkortene gjelder for unummererte plasser på felt B, C, F, G og H. Sesongkort gjelder ikke cup-kamper.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev