Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

fredag, 28. september 2018 kl. 20:00 | Hønefoss Scandic / Bryggerikjelleren

Helge Lien Trio

Helge Lien Trio - Helge Lien – piano - Mats Eilertsen – bass - Per Oddvar Johansen – trommer Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. I 2019 kan trioen se tilbake på 20 svært aktive og produktive år. En kontinuerlig kreativ og musikalsk utvikling har gitt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Siden gjennombruddet med ”Hello Troll” i 2008 har Helge Lien konsentrert seg om egne komposisjoner og samtidig gitt stor plass til bandmedlemmenes egenart. Fra den opprinnelige besetningen med Knut Aalefjær og Frode Berg, består trioen i dag av Per Oddvar Johansen på trommer og det nyeste tilskuddet: Mats Eilertsen på bass. Når trioen nå går inn i neste fase, skjer det med masse ny energi og overskudd. Trioens kjennetegn er som alltid sterke komposisjoner, store dynamiske spenn, lekne improvisasjoner, musikalsk nærvær og nerve. I 2019 gir Helge Lien Trio ut sitt 10. album, en dobbel utgivelse med titlene ”10” og ”11”. Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet ”Hello Troll” (2008), og var også nominert i 2002 med albumet ”Spiral Circle”, i 2011 med ”Natsukashii” og i 2017 med ”Guzuguzu”. De har spilt konserter i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Polen, Sverige og Danmark, samt gjestet de fleste norske jazzfestivaler, bl.a Moldejazz, Nattjazz, Maijazz og Kongsberg Jazzfestival. Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet. Stuart Nicholson i Jazzwise Magazine (UK) skrev følgende om trioens nyeste album Guzuguzu: “…an album that seeks to express rather than impress. Lien’s intense, focused improvisations contrasted by the ease of his execution and evenness of touch creates a powerful duality that is underlined by a lyricism of the most compelling kind – you literally hang on to his every note. It is his most compelling statement to date, suggestive of his continuing artistic growth.”

fredag, 28. september 2018 kl. 18:00 | Gledeshuset

Winemakers dinner

Winemakers dinner på Gledeshuset – en smak av Ringerike servert med italiensk vri! Fredag 28. september får du høstens første opplevelse av mat og vin på Gledeshuset Hønefoss. Med besøk fra Italiensk produsenten, kjent for sine nydelige smaker, ligger det til rette for en unik opplevelse når kjøkkenet denne kvelden komponerer en inspirerende 4 retters meny. Les mer vår hjemmeside www.gledeshuset.no Det er begrenset antall plasser i restauranten, så sikre deg en plass på Ringbillett.no eller på kundesenteret til Ringerikes Blad.

lørdag, 29. september 2018 kl. 21:00 | Gledeshuset

Trudy & Dave

Trudy & Dave Låtskriverne og artistene Alf Bretteville og Johanna Demker står bak americanaprosjektet Trudy & Dave. Et helt nytt album står på trappene, og 29. september står de for første gang på scenen i Gledeshuset Hønefoss. Trudy & Dave er et spesielt sterkt livekonsept, med de fengende melodiene, de flotte harmoniene og et kick-ass liveband i ryggen (Magnus Berg Trio), fullt av musikalsk overskudd. Første singel, fra det kommende albumet, “Force of Nature” ble sluppet i april til strålende kritikker, “Call Home” kom i juni, og flere publiseres høsten 2018.

lørdag, 06. oktober 2018 kl. 13:00 | Gledeshuset

Jazzcafé på Gledeshuset

Jazzcafé på Gledeshuset; Lørdag 6. oktober går den andre jazzcafeen av stabelen på Gledeshuset. Som fast husband stiller den velkjente Hønefoss-trioen KRANK bestående av Håvard Jakobsen (piano), Remi Fagereng (trommer) og Erik Høigard Anti (bass). Denne trioen kommer til å boltre seg i jazzens rikholdige repertoar og serverer publikum låter av blant andre Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea, Duke Ellington og mange flere. I tillegg har trioen med seg en gjesteartist. Men info om gjesteartist kommer snart. Gledeshuset ønsker at Jazzcaféen skal bli en fin lørdagstradisjon og et godt tilskudd til bylivet i Hønefoss. Billetter kjøper du på www.ringbillett.no eller på Gledeshuset før forestilling.

onsdag, 10. oktober 2018 kl. 19:00 | Byscenen (A)

Kulturhistorisk filmaften

Filmen tar oss tilbake til 1600-tallets kullminer, oppgangssagene og trelasteksport til London og Amsterdam, alle tresliperiene, Follum Fabrikkers etablering, glansperiode og fall. Vi presenterer et unikt historisk billed- og filmmateriell. Med bakgrunn i historien gir filmen oss også et perspektiv mot fremtiden. Filmen er produsert i samarbeid med Steinar Hybertsen i Shybert Productions AS.

torsdag, 11. oktober 2018 kl. 20:00 | Gledeshuset

Hem og Kinn

Bli med på en akustisk konsert med blues ala Hem og Kinn Den utflytta Hønefossingen Knut Hem har sammen med Terje Kinn laget seg en akustisk duo i bluesens landskap. Dette er ikke en typisk søndag morra blues, det er Mississippi delta blues ispedd guttas egne betraktninger og tolkninger av sjanger og innhold. Hem og Kinn har reist hele Norges land rundt utallige ganger I Øystein Sunde sitt band ”Meget I Sløyd” og det var på disse turneene at det oppstod en trang til å sitte på hotellrommene, i garderoben eller i turnebussen og utforske denne noe egenartede sjangeren som altså kalles Mississippi delta blues. Kombinasjonen Dobro og akustisk gitar samt en stomp box på høyrefoten og uklanderlig påkledning viste seg å være passelig backing for avsynging av disse fantastisk innholdsrike låtene. 11. oktober besøker de Gledeshuset Hønefoss. Billetter kjøper du på Ringbillett, på kundesenteret til Ringerikes Blad eller på Gledeshuset samme dag.

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev