Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

torsdag, 11. mars 2021 kl. 19:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter (u)

Sigrid Bonde Tusvik – "Heks on the beach"

Stand Up Norge AS presenterer «SIGRID BONDE TUSVIK – HEKS ON THE BEACH» Norges tøffeste og mest engasjerte komiker og programleder, Sigrid Bonde Tusvik, lanserer sin første standupforestilling! Vi lever i en verden der du kan få til hva som helst, men vi sitter helst i timevis og blir forbanna på fremmede i kommentarfelt. Kanskje vi bør skylle internett ut av kroppen av og til? Visste du at sladder er viktigere for mennesker enn ild? Og hvorfor er vi fortsatt usikker på om rotta hadde skylda for svartedauden? Noen generasjoner senere står vi likevel bleke igjen på bussholdeplassen og tviler på om dette rotteracet er verdt å leve. Hva gjør man med en ubrukelig anakonda i stua? Og hvem blir egentlig utsatt for en heksejakt? Sigrid Bonde Tusvik har vunnet komiprisen for årets kvinnelige scenekomiker og publikumsprisen for årets morsomste. Hun har hatt kjempesuksess med en av Norges første og største podcaster, «Tusvik&Tønne», er en av de mest populære spaltistene i Dagsavisen og har tre halvgode bokutgivelser bak seg. Hun har tidligere også hatt kjempesuksess med forestillingene «Mot i brøsta» sammen med Else Kåss Furuseth og Henriette Steenstrup (2014) , «Tusvik&Tønne – Skammer seg» (2015) og «Tusvik&Tønne – På oppdragelsesreise» (2017). Terningkast 5: «Skarp, gutsy og veldig morsom. Terningkast heks» - VG Terningkast 5: «Styrtmorsom og viktig. Kan ikke huske å ha sett så mye bedre på en norsk standupscene» - NRK Terningkast 5: «Sigrid Bonde Tusvik imponerer i sitt første soloshow. Publikum elsker det» - DAGSAVISEN Gled dere til et unikt fyrverkeri av en forestilling – Sigrid Bonde Tusvik er i fyr og flamme! Av og med: Sigrid Bonde Tusvik Regi: Martin Beyer-Olsen Tekstredaktør: Pernille Johnsen Lyddesign: Kjetil Husøy Lysdesign: Daniel Sørensen

fredag, 12. mars 2021 kl. 20:00 | BassGarasjen, Ringerike Kultursenter

Anders Dahlberg & The Rusty Gold

Anders Dahlberg & The Rusty Gold er endelig klare for Bassgarasjen igjen! Anders Dahlberg fra Hønefoss albumdebuterte med «Dancing With Stars» i 2016 til gode kritikker og ble invitert til å gjeste Sommertoget på NRK. På plata viste Dahlberg side mangfoldige sider som låtskriver, og ble sammenlignet med Bruce Springsteen, Tom Petty og Ryan Adams. I 2018 kom oppfølgeren «Street Serenade» som også høstet gode tilbakemeldinger og ble annet ble plukket ut som den 5. beste norske plata i 2018 av musikkbloggen Dust of Daylight. Sommeren 2020 dro Dahlberg og bandet ut på en mildt sagt annerledes Norgesturné. De pakket inn alt av musikkutstyr og hele bandet i en liten Toyota Corolla og kjørte rundt i Norge. Det resulterte etter hvert i 16 smittevernsvennlige spillejobber på 5 uker, hvor de spilte på låver, i hager, stuer og på uteplasser. Turnéen valgte de å kalle «Toyota Corona Tour 2020».

fredag, 12. mars 2021 kl. 20:00 | Gledeshuset

Fosserock 2021

Etter nøye vurderinger, samtaler med kommunelegen og andre i bransjen både lokalt og nasjonalt, har TBA bestemt seg for at de skal sette opp Fosserock 2021 med premiere 12. mars. Det spilles fredager og lørdager ut april måned i første omgang. På scenen vil det stå dyktige, lokale sangere og musikere slik vi er vant til: Marte Helleseter Hval, Henriette B. Brørby og Bjørnar Reime. Sammen med et fantastisk husband vil de skape musikalske lykkebobler som vi virkelig trenger i en ellers så vanskelig tid. Gledeshuset har fått svært gode skussmål for sitt smittevern, og dette vil de selvsagt holde frem med også under Fosserock. Og sammen med et publikum som tar hensyn til hverandre og som forholder seg til gjeldende smittevernregler, vil dette bli en etterlengtet og god opplevelse for alle. Bedrifter kan bestille billetter med fakturaoppgjør ved å sende mail til: billetter@tba.as Velkommen til Gledeshuset og Fosserock.

fredag, 12. mars 2021 kl. 18:30 | Byscenen, Ringerike Kultursenter (u)

Harm & Hegseth - "World Tour"

Etter et ekstremt nydelig år med både Gullruten, homoer i terapi og livet til Harm, er Vegard Harm og Morten Hegseth klare for å erobre verden. (Eller, ihvertfall erobre én scene, i én by utenfor Norge, i verden.) «Harm & Hegseth World Tour» starter i Oslo, før den går videre til Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø, med avslutning i Vegards favorittby Krakow.

søndag, 14. mars 2021 kl. 15:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter

Barn ingen adgang! - Eksperimentshow for hele fam.

Barn ingen adgang! - Eksperimentshow for hele familien Selda, PK og Håvard fra TV-serien Barn ingen adgang elsker eksperimenter og eksplosive overraskelser. Jo villere jo bedre! Nå møtes de på scenen for å gjøre det de liker aller best: Å teste ut både nye og velkjente eksperimenter. Håvard tar med seg gitaren for å gjøre dette til en naturfagtime Selda og PK ikke har helt kontroll over. I salen sitter du på trygg avstand til eksperimentene. Likevel er du nære nok til å kjenne lukten av svidd lycopodium, og se frykten i hvitøyet på Håvard når Selda og PK får det til å smelle som verst. Barn ingen adgang gikk jevnt og trutt på NRK Super i fem år. Nå fenges et nytt kull med 5-12 åringer av programmet som vant Gullruten i 2014. Det er den aldersgruppen showet er laget for, men ryktet forteller at publikummere på 30+ også har stor glede av de sprelske påfunnene i både TV-serien og showet Barn ingen adgang.

onsdag, 17. mars 2021 kl. 20:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter

Hellbillies – 30 år på vegen

Hellbillies må kunne kalles en institusjon i norsk kulturliv, og i 2020 vil bandet markere sine første 30 år med en stor jubileumsturné. I løpet av vinteren, våren og høsten vil de besøke alle de største kulturhusene i landet. Tanken med denne spesielle konsertturnéen er å kunne møte sitt trofaste publikum, for sammen å se tilbake på de 30 årene som har gått, og kanskje også kaste et lite blikk framover ved å presentere noe nytt materiale. I løpet av sine 30 år på veien har Hellbillies vært en stødig leverandør av perler til den norske sangskatten, samtidig som de har opparbeidet seg en status som et av vår tids mest vitale rockeband. Denne konserten er for et sittende og lyttende publikum, og vil ha én akustisk og én elektrisk avdeling. Bandet gleder seg veldig til å kunne møte sitt publikum på denne måten.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev