Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

fredag, 14. mai 2021 kl. 19:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter (u)

To Rustne Herrer, m/Ole Paus & Jonas Fjeld

TO RUSTNE HERRER – SISTE DANS «To rustene herrer» begynte som en intern vits i studio for 25 år siden. Jonas Fjeld var i studio for å gjøre ferdig sin andre norske plate med tekster av Ole Paus da Ole kom inn og ble stående og lytte til Fjeld som sang «Sett bagen fra deg». «Hva synes du?» spurte Fjeld. «Jeg synes at vi kan ta med oss hver vår gitar og kalle oss To Rustne Herrer!» sa Ole. Alle lo. Men det som begynte som en vits i studio, er i dag et begrep over hele landet. Sangene fra To Rustne Herrer er blitt allemannseie. Talløse par og enkeltpersoner har grått, ledd, forlovet seg, giftet seg, festet og skilt seg, paret seg, blitt døpt og begravet og stått opp fra de døde til sanger fra To Rustne Herrer. Det holder å nevne sanger som «Engler i Sneen» Tordensky «Nerven i min sang», «Hun kom som en engel»....listen er bortimot uendelig. Men alt har sin tid, og snart er tiden med To Rustne Herrer over. Sangene vil nok drive rundt på egenhånd en lang stund ennå, men de to herrene i skinn og bein takker for seg. Men før de trekker seg tilbake, vil de legge ut på en heidundrende siste reise. De vil hente frem alt det som en gang gjorde dem til allemannseie og invitere alle dem som gjorde livet til en fest til en siste dans. Og så kan livet gå videre.

lørdag, 15. mai 2021 kl. 19:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter (u)

In Memory of ELVIS Busk og Flaata

De siste fem årene har de kritikerroste solistene inngått i ulike produksjoner hvor Elvis har blitt hyllet og tolket. I høst er Paal Flaata og Vidar Busk klar med en helt ny produksjon som skiller seg ut fra de tidligere. Flere nye inngår i ensemblet, bl.a. Raga Rockers gitarist Eivind Staxrud. I det åtte manns store bandet inngår to på trommer! Glenn-Vidar Solheim og Alexander Pettersen vil gi konserten en ny og spennende ramme! Det blir en blåserekke med Petter Marius Gundersen, Anders Hefre og Runar Fiksdal. Den anerkjente svenske bassisten Anders Mossberg og Flaatas mangeårige musikalske partner Gøran Grini, som er kapellmester, utgjør resten av ensemblet. EN STORSLÅTT HYLLEST! ”In Memory of Elvis” byr på et gjenhør med en rekke av de mest populære innspillingene Elvis gjorde før han gikk bort i 1977. Sammen vil de skape en musikalsk opplevelse som er Kongen verdig. Det blir et musikalsk og historisk gjenhør vi tror veldig mange vil elske! SOLISTENE Paal Flaata frontet bandet Midnight Choir, som i perioden 1994 til 2005 ga ut syv album. Som soloartist har han gitt ut åtte album, det siste kom tidligere i år. I 2012 var Paal nominert til Spellemannprisen for sitt femte album – i 2018 for sitt syvende! Vidar Busk startet sin musikalske karriere i USA som 15-åring! Etter at han vendte tilbake til Norge har han gitt ut ni album, han har vunnet Spellemannprisen to ganger og vært nominert flere ganger.

lørdag, 15. mai 2021 kl. 16:30 | Gledeshuset

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Klatremus og vennene hans kommer til Gledeshuset i mai. Både Klatremus, Morten Skogmus, Mikkel Rev, Brumlemann og resten av dyrene i Hakkebakkeskogen gleder seg til å spille for både liten og stor. Klatremus spilles av Rebekka Norvik, Mikkel Rev spilles av Elisabeth Ø. Gundersen og Bamsefar spilles av Jonas Rønning. Resten av rollene spilles av barn og unge fra Showskolen. Thorbjørn Egner skrev selv dette om forestillingen: Hakkebakkeskogen er en diktet liten verden som på mange måter kan minne om vår egen store verden. Og Klatremus og Morten og Bamsefar og Mikkel og alle de andre i skogen er ikke vanlige dyr, men fantasiskikkelser som låner litt i sin væremåte både fra dyr og mennesker. De har dyrenes navn og litt av deres utseende, men har også klær på seg og går på to ben og bor i hus og minner litt om oss mennesker i mye av det de gjør og sier og tenker. I Hakkebakkeskogen finnes også, likesom hos oss i den store verden, en lengsel etter fred og trygghet og respekt for hverandre. Lille Morten Skogmus sier det slik: «Vi kunne ha det godt her i skogen hvis alle var venner og de store lot de små være i fred. Så kunne de store hjelpe de små, og de små hjelpe de store, for det er mye vi små kan, som de store ikke kan.» Det var Mortens ord, og det er jo ganske fornuftig sagt av en liten mus. Koreografi: Elisabeth Ø. Gundersen Rebekka Norvik Regi: Guro Helleseter Musikalsk ansvarlig: Jørn Dahl Produsent: Jørn Dahl/Guro Helleseter Little Hill produksjoner Medvirkende: Magnus Maximilian Høglend-Bording, Annette Ruste Henriksen, Oscar Berglund Ruud, Nora Maria Olsen, Jacob Børdal Andersen, Bettine Egge Helgesen, Aurora Henriksen, Kristian Holemark, Adrian Bråten-Obel, Caroline Moholdt, Mikkel Knive, Sara Pedersen, Jenny Celeste Rye Paulsrud, Linnea Borge Nyhagen, Martha Elise Meberg Hyldmo, Sofia Ballari Rindal, Sanne Louise Winther, Nora Edvinsen, Sofie Bønsnes, Annie Bråten, Synne Bråten, Mille Haug Bækkevold, Åste Nordli og Ingrid Sneen Teigen. Forestillingen varer ca en time.

torsdag, 27. mai 2021 kl. 18:00 | Byscenen, Ringerike Kultursenter (u)

Aladdin

20 gutter og jenter i alderen 14 – 20 år fra MK’s musikal master ensemble inviterer til en fengende, fargerik og magisk forestilling. Aladdin har gått sin seiersgang verden over både som musikal, film og ikke minst som animasjonsfilm i Walt Disneys velkjente strek. Vi skal til kongeriket Agrabah, der vi følger Aladdin, en vennlig og snill lommetyv med glimt i øyet og ubekymret livsinnstilling. Han får livet snudd opp ned når han møter en vakker ung jente som viser seg å være prinsesse Jasmin. Aladdin er bestemt på å vinne hennes hjerte, selv om han bare er en fattig "gaterotte". Han kommer over en magisk lampe og ånden Genie som kan oppfylle tre av hans største ønsker. Jafar, Sultanens Vesir, har også et desperat behov for å få fingrene i lampen slik at den kan hjelpe han med å bli Sultan og overta tronen i Agrabah. Aladdin er fylt med herlig dramatikk, kjærlighet og vennskap, nydelig musikk, fargerike kostymer og dansenumre. I tillegg møter vi hele det humoristiske og spennende spekteret av karaktérer som Disney er mestere i å skape. En magisk fargepalett av en forestilling!

fredag, 28. mai 2021 kl. 20:00 | Gledeshuset

Hønefossrevyen 2021

Det blir Hønefossrevy i 2021! Første sommerdag er overstått - i følge kalenderen, og gjengen i TBA tenker nå på sommer og sommerrevy. Premieren er satt til 28. mai, og i første omgang er det muligheter for å spille for 100 publikummere. Det jobbes nå for fullt med casting, manus og ideer. Og det kommer garantert masse overraskelser! I første omgang settes det opp forestillinger i mai og juni, men om alt går etter planen skal revygjengen spre latter og gode opplevelser for befolkningen gjennom hele sommeren. Vi gleder oss! Bedrifter og store grupper kan bestille billetter med fakturaoppgjør her: billetter@tba.as For ledsagerbilletter eller bestilling av billetter for rullestol, ta kontakt her: billetter@tba.as

lørdag, 29. mai 2021 kl. 19:00 | Bysalen Amfi, Ringerike kultursenter

Hypnoseshow med Torgrim Holte

Forestillingen viser alle sidene av multiartisten Torgrim Holtes 30 års karriere. Både som musiker, komiker, magiker, kunstner og ikke minst 30 år med hypnoseshow verden over. Etter egne tv-show i Tyrkia, Norge, Sveits og Midtøsten, og mange tusen liveshow verden over, markerer Torgrim dette med en Norgesturné der han gjør et humoristisk tilbakeblikk på karrieren sin som har bragt ham jorden rundt i 30 år. Som Vera Lynn turnerte amerikanske baser under krigen, har Torgrim vært ute på internasjonale operasjoner i Bosnia, Kosovo, Libanon, Irak og Afghanistan over 22 ganger gjennom karrieren for å motivere og forbløffe soldater fra hele 19 nasjoner. Her hjemme startet han med 2 sesonger på tv2 før han forsvant ut i verden igjen, med nominasjoner til Gullrosen i Montreux for flere av hans utenlandske tv-programmer. Verdensstjerner som J-lo, Brad Pitt, Tina Turner, samt andre stjerner har gjestet hans programmer, og også invitert Torgrim til egne events. Blant disse er kongefamilien i Saudi Arabia, Phil Collins, George Clooney og en mengde andre. Torgrim trives best i skyggen og har dedikert livet til å skape helter av de hypnotiserte menneskene som har turt å gjeste scenen hans.. Dette blir en forrykende forestilling der Torgrim viser alle sider av seg selv i tillegg til gamle «hits». Han kommer til å gjøre mange nye settinger som både vil forbløffe og ikke minst ta knekken på lattermusklene. Som makker i forestillingen har han med seg magikeren Daniel Larsen som står for oppvarming og «lim» gjennom hele forestillingen Dette er en forestilling du ikke vil gå glipp av! Ta hensyn til smittevern. Mistenker du at du kan være syk, hold deg hjemme!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev