Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

lørdag, 24. juli 2021 kl. 21:00 | Gledeshuset

Chris Holsten

Året 2020 har gitt mange oppturer for Spellemann-nominerte Chris Holsten fra Lillestrøm. I løpet av året har han vært med i TV2s suksessprogram «Hver gang vi møtes» hele to sesonger og gitt publikum flere sterke musikalske øyeblikk. Han har også herjet hitlistene med en rekke utgivelser, ledet an med hitlåten ‘Wish I Never Met You’, EP-debuten ‘Cold Hearts’ og ikke minst det unike samarbeidet med Frida A°nnevik og den norske tolkningen av «If The World Was Ending» (JP Saxe & Julia Michaels). «Hvis verden» fikk umiddelbart enorm respons fra publikum og har strømmet til dobbel platina og er nominert til «Årets Låt» på Spellemann 2020. Det er på scenen multitalentet trives aller best og gjennom året har Chris Holsten virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist han er. Klubbturne og en rekke festivaler stod på trappene for artisten da Covid-19 brøt ut og satt en stopper for de fleste kulturarrangementer i Norge. Konsertene som han ikke fikk spilt i 2020 er nå satt opp i 2021 og den spilleglade artisten og hans musikere er klare til å ta scenen og publikum med på festen når dørene til konsertscenene åpnes igjen.

lørdag, 24. juli 2021 kl. 11:00 | Gledeshuset

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Klatremus og vennene hans kommer til Gledeshuset i juli. Både Klatremus, Morten Skogmus, Mikkel Rev, Brumlemann og resten av dyrene i Hakkebakkeskogen gleder seg til å spille for både liten og stor. Klatremus spilles av Rebekka Norvik, Mikkel Rev spilles av Elisabeth Ø. Gundersen og Bamsefar spilles av Jonas Rønning. Resten av rollene spilles av barn og unge fra Showskolen. Thorbjørn Egner skrev selv dette om forestillingen: Hakkebakkeskogen er en diktet liten verden som på mange måter kan minne om vår egen store verden. Og Klatremus og Morten og Bamsefar og Mikkel og alle de andre i skogen er ikke vanlige dyr, men fantasiskikkelser som låner litt i sin væremåte både fra dyr og mennesker. De har dyrenes navn og litt av deres utseende, men har også klær på seg og går på to ben og bor i hus og minner litt om oss mennesker i mye av det de gjør og sier og tenker. I Hakkebakkeskogen finnes også, likesom hos oss i den store verden, en lengsel etter fred og trygghet og respekt for hverandre. Lille Morten Skogmus sier det slik: «Vi kunne ha det godt her i skogen hvis alle var venner og de store lot de små være i fred. Så kunne de store hjelpe de små, og de små hjelpe de store, for det er mye vi små kan, som de store ikke kan.» Det var Mortens ord, og det er jo ganske fornuftig sagt av en liten mus. Koreografi: Elisabeth Ø. Gundersen Rebekka Norvik Regi: Guro Helleseter Musikalsk ansvarlig: Jørn Dahl Produsent: Jørn Dahl/Guro Helleseter Little Hill produksjoner Medvirkende: Magnus Maximilian Høglend-Bording, Annette Ruste Henriksen, Oscar Berglund Ruud, Nora Maria Olsen, Jacob Børdal Andersen, Bettine Egge Helgesen, Aurora Henriksen, Kristian Holemark, Adrian Bråten-Obel, Caroline Moholdt, Mikkel Knive, Sara Pedersen, Jenny Celeste Rye Paulsrud, Linnea Borge Nyhagen, Martha Elise Meberg Hyldmo, Sofia Ballari Rindal, Sanne Louise Winther, Nora Edvinsen, Sofie Bønsnes, Annie Bråten, Synne Bråten, Mille Haug Bækkevold, Åste Nordli og Ingrid Sneen Teigen. Forestillingen varer ca en time.

fredag, 30. juli 2021 kl. 21:00 | Gledeshuset

Halva Priset

Vokalist og låtskriver, Petter Bjørklund Kristiansen, valgte å legge «Katastrofe" på hylla. Etter noen hundre millioner streams, førsteplass på Spotify og utsolgte konserter i både Norge og Sverige så var det slutt. Savnet etter samfunnshus, konsert-scener langt inn i skogen, bil-treff og låvefester kom omtrent like fort som forventet. Så. Da blei det nytt band da: Halva Priset. De samme gutta som har reist sammen de siste årene, men nå i ett nytt og felles band.Her rendyrkes vår elsk for alt det som er bedre utenfor Oslo: Festene, musikken, naturen, folka, bilene, butikkene…..den lista kunne blitt lang! Gi oss et festlokale så langt nord for Sinsen du kommer, så lover vi å sette fyr på lokalet med drikkeviser som forhåpentligvis får deg i godt humør.

lørdag, 31. juli 2021 kl. 21:00 | Gledeshuset

Staut

Man finner virkelig ikke mange band som Staut i Norge. Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Frem til i dag har Staut ikke bare en imponerende rekke radiolistinger og hits å vise til, men også både gullplater og førsteplass på albumlista, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, solide anmeldelser, en alltid økende fanskare, og ikke minst: kvalitet hele veien.

søndag, 01. august 2021 kl. 18:00 | Hole Kirke

Sensommerkonsert i Hole kirke

Arvid Engegård, fiolin, Håvard Svendsrud, trekkspill og Svein Haugen, bass. Musikeren Arvid Engegård er etterspurt i hele Europa, både som fiolinsolist og som dirigent. For få år siden startet han trio-samarbeidet med den prisbelønte trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum og bassisten Svein Haugen, som til daglig er solobassist i Oslo Filharmoniske orkester. Publikum kan vente seg varierte toner fra så vel det klassiske repertoaret som festlig sigøynermusikk og livlig tango. Konserten arrangeres av Bønsnes sommerfestival i samarbeid med Hole menighet. Denne sommeren flyttes alle konsertene som var planlagt i Bønsnes kirke over til Hole kirke for å kunne ivareta gjeldende smittevernhensyn på en god måte. Konserten er støttet av Hole kommune, Norsk kulturråd og Sparebank1 Ringerike-Hadeland

torsdag, 05. august 2021 kl. 21:00 | Gledeshuset

Hønefossrevyen 2021

Hønefossrevyen byr på nasjonale overraskelser hver uke hele august Hønefossrevyen høster kjempekritikker for årets revy og årets gjesteartister. Nå er det forestillingene i august som gjenstår, og her dukker det opp mange kjente fjes som du garantert kjenner; Øyvind Loven, Tom Mathisen, Paul Håvard Østby og Tor-Erik Gunstrøm. I tillegg blir Jonas Rønning med på scenen alle forestillingene i august. Her er det mye moro i vente! Gjør noe skikkelig gøy på sensommeren og sikre deg billetter til årets Hønefossrevy. Ønsker du å gjøre kvelden til en helaften, kan du booke bord på Gledeshuset før/etter show. Velkommen til en latterlig morsom kveld på Gledeshuset Hønefoss. Bedrifter og store grupper kan bestille billetter med fakturaoppgjør her: billetter@tba.as For ledsagerbilletter eller bestilling av billetter for rullestol, ta kontakt her: billetter@tba.as

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev