Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

torsdag, 21. mars 2019 kl. 19:00 | Kooperativen

Bokkveld på Kooperativen – I krig og ensomhet

Møt krigsfotograf Harald Henden og hør hans historier fra felten. Vi inviterer VG-fotografen i selskap med forfatter Svein Tore Bergestuen fra Jevnaker. Bergestuen har skrevet biografien om Henden, ’I krig og ensomhet’ – en bok som belyser livet som krigsfotograf. Vi diskuterer betydningen av dokumentasjon og de etiske problemstillingene som følger med yrket. Velkommen til en interessant kveld på Kooperativen! Fra boka: «Hvorfor i himmelens navn gjør han dette? Hva er det som driver ham? Hva gjør det med et menneske å være vitne til så mye ubegripelig ondskap? Hvordan er det å ikke kunne dele opplevelsene med noen som står en helt nær? Og hvordan klarer han å ta så vakre bilder av en så grotesk virkelighet?»

torsdag, 21. mars 2019 kl. 20:00 | Gledeshuset scene (a2)

Jonas med venner

Jonas med venner på Gledeshuset 21. mars Gledeshuset gjentar knallsuksessen med stand-up klubbkveld: Jonas med venner! Jonas Rønning har også denne gangen invitert med seg et nytt stjernelag med flere av Norges mest kjente standup’ere og humorister: Sturla Berg Johansen Vidar Hodnekvam Thomas Leikvoll Ole Klevan Sikre deg billetter allerede i dag på Ringbillett.no eller på kundesenteret til Ringerikes Blad.

torsdag, 21. mars 2019 kl. 19:00 | Byscenen (A)

Sven Nordin i komedien Bestefar

Først var han «Hulemannen», så ble han «Pappa!». Nå er Sven Nordin «Bestefar», og det er bare å glede seg! 21 MARS gjester han Byscenen med siste tilskudd i den populære triologien. «Bestefar» er en fest av en forestilling, med Sven Nordin alene på scenen. Han spiller på hele registeret, og lokker fram både latter og tårer. «Bestefar» fortsetter der suksessen «Pappa!» slapp, som igjen bygde videre på fantastiske «Hulemannen». Begge forestillingene var eventyrlige suksesser, med fulle hus over hele landet og terningkast seks fra anmelderne. Etter premieren i 2001 har «Hulemannen» alene vært spilt 300 ganger og trukket over 150.000 publikummere. Oppfølgeren «Pappa!» i 2010 var en like stor suksess. I begge forestillingene byr Sven Nordin på seg selv og egne erfaringer fra livet som mann – igjennom et menneskelivs ulike faser. Nå er han altså bestefar, med mye kjærlighet å gi, men også fylt av frykt for absolutt alt som kan gå galt med barn og barnebarn. «Bestefar» er en forestilling full av humor og varme. Sven Nordin er en av våre aller fremste skuespillere, og har hatt en rekke store roller på film, TV og scene siden gjennombruddet i «Rød snø» i 1985. Han briljerer i alle sjangre. Alt fra klassisk Shakespeare og moderne psykologiske drama, til revy og sitcom. Nordin har udødeliggjort så vidt forskjellige figurer som Kjell Bjarne i «Elling»-filmene og den evige tenåringen Nils i «Mot i brøstet». De siste ti årene har han også blitt ettertraktet i utlandet, men heldigvis setter han av tid til oss her hjemme i Norge også.

fredag, 22. mars 2019 kl. 19:30 | Byscenen (A)

Jack Vreeswijk og Cajsa Stina Åkerström

Den populære duoen Åkerström og Vreeswijk - Turné "du och jag farsan" vinter 2019! «Du och jag farsan» – den udødelige svenske klassikeren med to av Sveriges mest folkekjære visesangere. Jack Vreeswijk og Cajsa Stina Åkerström utvider nå hyllest-turnéen til deres fedre, Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström – to giganter innen svensk musikkhistorie. De 2 siste årene har de turnert i Sverige, og det har vært en stor suksess! Utsolgte hus, hyllet av både media og publikum og nå fortsetter suksessen Åkerström och Vreeswijk – ”Du och jag farsan” på Norgesturné vinteren 2019 Duoen hadde én konsert i Norge i vinter på Chat Noir til nær utsolgt hus Fred Åkerström og Cornelis Vreeswijk er to av de absolutt største svenske visesangerne gjennom tidende. På konserten ”Du och jag farsan” byr Cajsa Stina og Jack på et tilbakeblikk og tolkninger av de to gigantene i svensk musikkhistorie. Publikum kan forvente seg en varm og stemningsfull kveld der flere av de mest kjente og likte låtene framføres blandet med anekdoter og fortellinger fra deres innholdsrike liv. Selvsagt kommer de også til å by på eget materiale og andre favoritter fra da og nå. Jack Vreeswijk – Sønnen til en av de største svenske legendene Cornelis Vreeswijk, heltidsmusiker og artist. Jack har sluppet eget materiale og blitt kjent for sine personlige tolkninger av sin fars låtskatter. Jack har fått flere utmerkelser, har turnert flittig i mange år, har også turnert i Norge ved flere anledninger Cajsa-Stina Åkerström – Datter til en av Sveriges mest elskede trubadurer og visesanger Fred Åkerström. Hennes største hits ”Av längtan till dig”, ”Fråga stjärnorna” og ”Är det så här det känns att komma hem” er klassifisert som tidløs svensk musikkhistorie og har som flere av hennes album solgt til gull. Det siste albumet «Vreden och stormen», produsert av Peter Kvint, ble sluppet hösten 2015 og ble hyllet av et samstemt kritikerkorps. Cajsa-Stina turnerer flittig og har også gjort seg kjent som en fantastisk tolker av bl.a. Evert Taube og Ruben Nilsson. Hun har også en karriere som forfatter og kunstner. Medvirkende i konserten: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Petter Näse, - gitar, Jakob Ellerstedt - piano, Hans Eriksson Backa - bass og Love Tholin - gitar. Spilletid: 2 time og 45 minutter inkl. Pause I samarbeid med Pustehullet

fredag, 22. mars 2019 kl. 16:00 | Gledeshuset

Afterwork

Ta med deg venner og kolleger på en uhøytidelig mingling etter jobb fredager på Gledeshuset. Det er fri inngang hvis du kun ønsker å nyte godt drikke. Ønsker du fingermat koster billett Kr. 180,- Billett kan kjøpes her, eller i døra. Fingermat står framme fra 16:00-18:00 DJ spiller fra 17:30, og baren er åpen til 03:00 Ønskes det bedriftsfaktura, send epost til post@gledeshuset.no

fredag, 22. mars 2019 kl. 21:00 | Gledeshuset

Discosting

Discosting! «Discosting er bandet som gir deg låtene du aldri glemmer og heller ikke klarer å stå stille til. Høy partyfaktor og et svingende utvalg av de sterkeste disco og funky låtene fra 70, 80 og 90 tallet. Sanger og danser Kjetil Tefke som bl.a. har hatt hovedrollen i musicalen Saturday night fever på Chat Noir, synger og danser med norges beste discokomp.»

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev