• AKA

- Responsen på handelsetableringen i 2016 har vært over all forventning, og interessen for etablering i Hønefoss og Hvervenmoen er økende. Dette er gode nyheter for hele regionen, sier daglig leder i AKA, Paal Haakensen.

I tråd med reguleringsplanen og etter avklaringer med Vegvesenet er det klart at det kan bygges ytterligere 12 000 kvadratmeter med handel i området. Interessen blant store handelsaktører er god, og AKA forventer å ha leietakere på plass for hele arealet innen kort tid.

- Det vi ser, er at vi tok feil når det gjelder handelsgrunnlaget for Hønefoss. Det er mye større enn først antatt. Vi trekker kunder fra Hallingdal, Valdres, Modum og Hadeland. Det mener vi også gagner by- og sentrumsutviklingen – som nå har muligheten til å trekke kunder fra et langt større omland. Nå gjelder det å få disse kundene til også å benytte butikker og kulturtilbud i sentrum, sier utviklingsdirektør i AKA, Terje Dahlen.

Helhet og langsiktighet

AKA har arbeidet med en langsiktig utvikling av næringsparken, og neste byggetrinn for handel er bare neste steg. Utviklingen av Hvervenmoen vil fortsette også i årene fremover – og masterplanen er lagt. Gode og funksjonelle kontormiljøer som i HM49 og nå HM33, samt ytterligere etableringer innen handel vil komme i årene fremover, parallelt med utbyggingen av E16 og Ringeriksbanen.

Hvervenmoen næringspark

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev