Det nyeste bygget på Hvervenmoen, HM33 – er synlig for oss alle, der det rager 30 meter til værs. Det tar seg flott ut mot de ranke furustammene bakenfor, og glir naturlig inn i
denne landsbyen av næringsbygg som har reist seg de siste ti årene.

HM 33 Hønefoss

HM33 er et såkalt passivhus.

Én ting er flotte bygg, men hva med folkene som jobber der? – Ringerikskraft hadde vokst ut av lokalene i Fossveien og Asbjørnsens gate, og vi forstod at vi ville ha mye å hente på å samlokalisere oss – for som samlet enhet å bli mer effektive.

En gruppe på rundt ti personer – Kulturgruppa – ble tidlig satt i sving for å sørge for å formidle de ansattes behov inn til byggeledelsen av det nye huset. Hele samlokaliseringsprosjektet var tuftet på Ringerikskrafts mantra: God alene, best sammen!, forteller konsernsjef Ole Sunnset.

Jenny Hols, kommunikasjonsrådgiver i Ringerikskraft, forteller med et engasjement som tydelig kommer innenfra. – Jeg har jobbet i bedrifter av mange slag, men jeg har aldri før kjent at det satses så skikkelig på bedriftens viktigste kapital, nemlig menneskene.

Et såkalt passiv hus

Det er menneskene som skaper resultatene, og vi blir tatt godt vare på når vi er på jobb. Hun gir oss en omvisning i bygget, som på innsiden har behagelige farger og gode materialvalg, og med lys som gjennomstråler bygget fra ende til annen. Her sitter
alle som har behov for kontorpult i landskap med andre. 

Vi møter Helge Bergstrøm, som er produksjonssjef i konsernet. Han var også internt ansvarlig for byggeprosjektet: – Bygget er et såkalt passivhus, hvor all energi fra oppvarming og belysning, blir gjenbrukt så mye som mulig. Ofte kan slike hus bli mørke og dystre, fordi de har liten vindusflate hvor dagslyset kan slippe inn, men i dette huset er det tenkt og utført slik, at vi har masse lys inn til alle arbeidsstedene.

God delingskultur

Vi beveger oss videre gjennom avdelingene, og Jenny viser fram grupper av pulter, for selgere, økonomifolka, administrasjonsansatte.

– Og der sitter konsernsjefen, Ole Sunnset, sier hun og peker på en pult lik de andre. I andre etasje er hele nettselskapet samlet, og på gateplan finner vi entreprenørene i Nettservice. Plasseringen av hvert enkelt selskap er godt gjennomtenkt, slik at montører som jobber mest ute, slipper å fly opp og ned trappene for å være i kontakt med prosjektledere og andre kollegaer.

HM 33 Hønefoss

Bygget legger til rette for god delingskultur mener Irina Pirozhinskaia, Ina Haug, Christen Paulov Engebretsen, Eli Skamsar og Christian Moe.

– Ringerikskraft er i vekst, både med lokale underavdelinger og kontorer utenbys. Det viktigste nå var å samle virksomhetene i Hønefoss under samme tak. I disse dager er prosjektselskapet vårt – SMART service – også på vei inn i nybygget.

Jenny Hols innrømmer at begrepet kontorlandskap nødvendigvis ikke lyder like godt i alles ører. – Men for oss var den samhørigheten som et landskap gir oss faktisk et savn! Ved å sitte sammen, får vi til god delingskultur, vi blir alle mer involverte i det de andre sysler med.

Involvert fra starten

Vi har nå kommet til sjette etasje, der de rådgivende ingeniørene i Roar Jørgensen AS har tilhold. – Vi har jo ikke flyttet langt, bare noen hundre meter eller så, men for oss var det viktig å kunne være med å eie våre egne lokaler. Dette forteller John Dæhli, daglig leder og medeier.

HM 33 Hønefoss

Jenny Hols og John Dæhli viser stolt frem sine nye lokaler i HM33.

Vi ble involvert fra starten av prosjekteringen, og valgte å gå inn med en eierandel i selskapet som skulle oppføre bygget. Dæhli viser oss rundt i sin etasje, hvor materialvalgene er ganske annerledes enn hos Ringerikskraft. – Siden vi stort sett henvender oss til byggherrer og entreprenører, har vi valgt en ganske annen
stil her, med industrigulv og røffere veggflater. Han presiserer at den viktigste ressursen i selskapet er som i Ringerikskraft: Den består av folkene som jobber her. – Nå har vi en solid stab med forskjellige kvalifikasjoner. Det er menneskene som skaper miljøet.

Hvervenmoen - et godt utgangspunkt

Omvisningen nærmer seg slutten, og vi spør om bygget ikke burde ha vært der det er flere mennesker, nemlig i sentrum av byen? – Midt i sentrum er det ikke plass til et samlet Ringerikskraft. Her på Hvervenmoen har vi den plassen vi trenger for fortsatt utvikling, og i tillegg blir arbeidsdagene mer effektive, med E16 rett utenfor bygget. Tidligere gikk det med mye tid i bilkø gjennom Hønefoss.

Jenny Hols presiserer at de er klar over at noen likevel mener at det er en ulempe at de ikke har tilhold i sentrum lenger. – Heldigvis har vi busstopp rett her utenfor, samt en stor parkeringsplass for besøkende. Vi har selvsagt også høy tilgjengelighet for kunder, både
på telefon og på e-post. Hvervenmoen gir utvilsomt også et godt utgangspunkt, med nærheten til de store samferdselsprosjektene på denne siden av byen. 

Ole Sunnset møter oss da vi er på vei ut døren. – I dette bygget ligger alt til rette for fortsatt vekst og utvikling, og vi får nye muligheter til å samarbeide, både innad og utad. Alle sider av nybygget er tilpasset organisasjonen. Nå er det bare opp til oss å ta det i bruk på best mulig måte.

Målet er å skape et regionalt teknologisenter, der alle beboerne skal være med på å løfte hverandre til et høyere nivå. Det er nå vi skal vise at vi er gode alene, men best sammen, avslutter en tydelig stolt konsernsjef.

Selskaper i HM33

 • Asker Entreprenør
 • DHJ
 • ECT
 • Foreningen for Bægnavassdragets
  regulering
 • Geoforum
 • Kraftriket
 • Nettservice
 • Norconsult
 • Ringerikskraft
 • Ringerikskraft Nett
 • RKS AS
 • Roar Jørgensen AS
 • Smartliv
 • SMARTservice
 • Testa Consulting

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev