The sky´s the limit! Konsernsjef Ole Sunnset siterer kanskje et av verdens mest kjente ordtak, visstnok fra den spanske romanen om Don Quijote – når han skal beskrive mulighetene Ringeriks-Kraft nå står ovenfor med appen SMARTliv.

appen SMARTliv

Konsernsjef Ole Sunnset og direktør Ståle Hjerpseth i Ringeriks-Kraft Strøm leker seg med den nye appen SMARTliv – og mulighetene den gir.

– Det er ingen tvil om at denne appen som i utgangspunktet ble utviklet for å hjelpe våre kunder på Ringerike til å spare strøm gir oss uante muligheter. Både for kundene men også for oss som selskap.

Sunnset legger ikke skjul på at han er stolt. Stolt over medarbeidere som tenkte de første tankene. Stolt over det de har puttet i appen allerede, og ikke minst over mulighetene som ligger i løsningen. Men også stolt over eiere som har vært villige til å gi noe av overskuddet tilbake til bedriften, slik at de har hatt penger til utvikling.

For SMARTliv er en suksess! Og det bare i løpet av første året. De 5000 på Ringerike som hittil har tatt den i bruk kan følge strømforbruket sitt dag for dag. Justere, hvis de synes det blir for kostbart. Få gode tips og råd fra selskapet. Se hvilke dager, uker og måneder hvor de bruker mest kilowatt.

Om ikke lenge, kan de bruke den til mye mer. Da vil de kunne følge strømforbruket minutt for minutt. Skru ned når strømmen er mest kostbar. Vente med å sette på oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel til
tidspunkt på dagen hvor det koster dem minst. De vil spare penger – og Ringeriks-Kraft vil kunne generere bedre flyt på nettet. Et nett som i perioder på døgnet kan være presset.

Langt mer enn et sparetiltak.

SMARTliv har på kort tid vist seg å være langt mer enn et sparetiltak for Ringerikinger. Da Ringeriks-Kraft viste appen til vennene i kraftbransjen, tok det helt av. – Våre venner som også er våre konkurrenter har blitt nysgjerrige og imponert. Så begeistret at de ville høre mer. Når de fikk kunnskap om hvilke muligheter SMARTliv gir, ville de også ha den.

Vi signerte vår første samarbeidsavtale med Orkdal Energi 22. desember i fjor. I disse dager signerer vi et par store avtaler til og flere vil komme, sier Ståle Hjerpseth i Ringeriks-Kraft Strøm.

Han ble håndplukket til jobben med å selge konseptet til konkurrentene. Så langt har han besøkt litt over 30 strømleverandører i hele landet. Flere står for tur. 

Midt i det hele tråkker Ringeriks-Kraft til for fullt, og etablerer selskapet SMARTliv. Et selskap som vil ha lokaler på Ringerike, sammen med Ringeriks-Kraft. De ansetter snart ny daglig leder og skal ha til sammen 8-10 årsverk.
– Vi er på utkikk etter personer som forstår kundeadferd, bruk av mobiltelefoner og nye måter å selge på, sier Sunnset.

– Vi forsto tidlig at det ble vanskelig å tjene penger når det ble priskrig på strøm. Derfor ønsket vi å se andre muligheter. De siste 7-8 årene har vi hatt en dialog med eierne om hva slags selskap Ringeriks-Kraft skal være. De har vært enige om at vi skal beholde noe av overskuddet for å kunne tenke innovasjon. Ansatte har vært proaktive og utviklingsorienterte. Det høster vi frukter av nå.

SMARTliv er et eksempel. Våre strøm-målere som vi har solgt i hele landet, er et annet. Det er kontrakter for cirka 700 millioner kroner, sier Sunnset.

Under mottoet ”God alene – best sammen”, står Ringeriks-Kraft på videre. Snart ansetter de flere. Snart flytter de til Hvervenkastet i helt nye lokaler.

Ringeriks-Kraft skal teste morgensdagens teknologi for ENOVA.

ENOVA som er et statsforetak eid av Olje – og energidepartementet, ønsker å finne ut mer om hvordan vi som forbrukere ønsker å bruke strøm i fremtiden. Nå kan du som kunde av Ringeriks-Kraft, være med å utforme den nye hverdagen.
Kunder som vil være med på dette, får en såkalt Gateway (boks) koblet til nettverket. Den boksen snakker med måleren i huset og vises i appen SMARTliv. Forsøk andre steder har vist at de som får denne måleren, sparer 15-20 prosent strøm per år. 

Ringeriks-Kraft har per nå cirka 600 som er med på prosjektet. De trenger mange, mange flere. Hvis du er interessert i å være med så ta kontakt. Eget registreringsskjema på hjemmesiden www.ringeriks-kraft.no

SMARTliv-appen:

 • For kunder av Ringeriks-Kraft. Egen
  variant for kun nettkunder.
 • Utviklet etter idé fra ansatte i Ringeriks-
  Kraft i samarbeid med selskapet
  eSmartsystems.
 • Gratis nedlasting til smarttelefon.
 • Gir deg full oversikt over strømforbruket,
  med visning time for time. Kan også
  sammenligne med tidligere forbruk.
 • Sparetips direkte fra Ringeriks-Kraft.
 • Alltid tilgjengelig fakturaoversikt.
 • Tilgang til kundesenteret, kampanjer og
  konkurranser.

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev