Den bratte Dronningveien gir deg stadig mer luft under vingene for hver eneste svingete meter oppover. Enten du kommer til fots, på sykkel eller på ski over Nordmarka via den gamle Kongeveien, er Kleivstua et spennende mål!

Kleivstua. Fra seter til skysstasjon, og siden 1997 – et hotell som stolt viser fram sine røtter. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene: alle hyttene har stedsnavn fra Krokskogen, og alle rommene har navn vi kjenner fra Asbjørnsen og Moes eventyr. Det er rustikt, men smakfullt. Og utsikten ned Kleivbakken er verdt turen alene. Med slike omgivelser blomstrer nasjonalromantikken på Kleivstua, og skal vi tro salgsansvarlig  Astrid Kihle, har gjestene forstått hvilken skatt som gjemmer seg mellom grantrærne i Hole. Hun lar oss forstå at gjestene derfor kommer tilbake, år etter år.

Kleivstua

– Hva har de oppdaget ved Kleivstua, som gjør at de finner veien tilbake hit?

– Beliggenheten er unik, men først og fremst er vi et konferansehotell med 42 rom, noe som gir en intim og rolig atmosfære. Vi har muligheten til å bli bedre kjent med gjestene våre, noe vi vet blir satt pris på. Mange bedrifter fra Oslo-kanten og Asker og Bærum har funnet fram til oss, men vi har rom for flere. Den korte avstanden fra by til skog og mark gjør oss attraktive, forteller Kihle.

Enten du kommer til fots, på sykkel eller på ski over Nordmarka via den gamle Kongeveien, er Kleivstua et spennende mål!

– På hvilke områder skiller Kleivstua seg fra andre konferansehoteller?

– Mange vil kjenne igjen beskrivelsen av Kleivstua som «en hytte med stil». Selv om omgivelsene er flotte, er det også et sted hvor du kan sitte foran peisen og varme ullsokkene, sier Astrid Kihle.

 
Omgivelsene er flotte, men det er også et sted hvor du kan sitte foran peisen og varme ullsokkene

 – Vi er også veldig opptatt av mat, og setter råvarer i fokus. Vi pleier å si at Kleivstua er et eventyr i mat og vin. Det skal være godt, og det skal være mye. Og den gode maten er ikke bare konferanse- og selskapsgjester forunt. Planlegger du helgeturen godt, er du mer enn velkommen til å spise lunsj eller middag ved hotellet. Mange velger også å arrangere brylluper – nærmere 40 i året – samt julebord og jubileer i Kleivstuas trivelige rom og stuer.

 

Maten her er førsteklasses, enten det er selskaper og konferanser eller det er turfolk som kommer hit!
 

 I godt selskap

I 2014 ble Kleivstua kåret til Norges nest beste hotell via Trip Advisor, hvor gjestene selv legger inn sine vurderinger. – Hvor viktig er en slik kåring for Kleivstua? – Dette er vi veldig stolte av. Vi er jo mye mer enn bare et overnattingssted. For mange er vi også endestasjonen eller utgangspunktet for en sykkeltur til Lommedalen, eller en skitur på Krokskogen. En tur til Kongens utsikt er også et «must» for mange av gjestene, forteller Kihle.

  I nærområdet kan konferansegjestene boltre seg i aktiviteter. Hotellet har en ørretdam, lavvo, grill, stall og et eget område hvor deltakerne kan få konkurrere i femkamp. Det gir kjærkomne avbrekk fra arbeidsmøtene.

 

 
Mange fine stier og veier fører til, og fra Kleivstua på vakre Krokskogen!

 Kleivstua er også en av seks overnattingssteder med særpreg, som gjennom merkelappen «The Great Life Company», eller «Det Virkelig Gode Liv» – treffer et marked som hungrer etter nisjehoteller og opplevelser utenom det vanlige. Her inngår Bjørnsgard, Harahorn, Trugstad gård, Kulinarisk Akademi og Grefsenkollen, som velger å framsnakke hverandre framfor å konkurrere.

De har nemlig noe til felles. De er nasjonalskatter. Kort og godt.

Kleivstua

Møtestedet på Krokskogen

  • Møteromskapasitet: 80
  • Restaurantkapasitet: 130
  • Antall rom/senger: 42/97
  • Konferanser, møter, selskaper.

www. kleivstua.no 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev