Prosjektleder Cato Horten hos Tronrud Engineering, innrømmer at det at har vært et spennende og ikke minst, utfordrende oppdrag. Betongindustrien er et nytt område for Ringeriksbedriften, som øyner muligheten for lignende oppdrag i fremtiden.

Imponerende resultat

Siden kick-off i starten av juni i 2016, har et prosjektteam på ti personer konstruert og produsert montasjelinja og den nye og effektive betongsagen. Resultatet er imponerende og vil bidra til å doble kapasiteten når den nye svillefabrikken tas i bruk i mai.

”Nye utfordringer motiverer de ansatte, og dette oppdraget kan med sikkerhet sies å være et slikt prosjekt. De store dimensjonene, enorme komponentene og det faktum at det hele skulle tåle en vekt på inntil 18 tonn, har vært spesielt krevende – men morsomt.

Bare sagen er brutale greier. Den skal i løpet av sekunder sage gjennom betong og armeringer. Men, vi har flinke folk, så oppgaven har blitt løst uten problemer”, forteller Horten.

Enorme dimensjoner

Når man nå ser den nye produksjonslinja stå montert i produksjonshallen på Eggemoen, og her snakker vi enorme dimensjoner, er det vanskelig å tro at hver enkelt del er egenprodusert hos Tronrud Engineering. I tillegg har de også ansvaret for det mekaniske og elektroniske ved styringssystemet og utarbeiding av programvaren til den nye betongutleggeren som er produsert hos Abetong i Sverige.

Programmering og testing av de ulike stasjonene er allerede i gang. Når den nye produksjonslinjen står ferdig i mai, vil en ny sville bli produsert hvert 20. sekund. I tillegg til å korte ned syklustiden, blir det også mer driftssikkert med et langt lavere støynivå.

I uke 11 skal det hele demontres og fraktes på biler til den nye svillefabrikken, kun noen få kilometer unna. Der blir det montering, justeringer og ikke minst opplæring på det nye
anlegget, før første prøvestøping skal foretas i mai. ”Derfra blir det kun fintuning som gjenstår fra oss. Anlegget kan overvåkes fra Eggemoen om det skulle være nødvendig, så eventuelle feil kan korrigeres uten oppmøte”, avslutter Horten.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev