Han skulle drive med alt annet enn møbelproduksjon og kjøkkenmontasje. Familiebedriften, som både bestefar, far og onkel har hatt et bein innom, var ikke noe for Frode Tangen. Selv om han jobbet litt etter skoletid i noen år, skulle han heller bli industrimekaniker. Og ble det.

Nybo kjøkken på Ringerike

Helt til han nesten to tiår senere ble vinket inn til en jobb i familieide Trebo kjøkken på Åmot. Derfra ble veien kort til å ville starte noe eget sammen med far og onkel.

– Når vi først skulle ta sats, føltes det veldig riktig å gjøre det her, sier Tangen, og peker på eikepanelet som egentlig er veldig modent for utskifting. – Alt panelet er laget av en og samme eik. Bestefar hentet den fra Tyskland og laget panelene selv, sier han stolt. Dermed blir det lettere å forstå; panelet er beholdt av nostalgiske grunner.

Nybo kjøkken har hatt en god start

Men ellers er det ikke noe som er gammeldags ved bedriften eller Tangen, der han sitter framoverlent i kontorstolen. Og ettersom Nybo kjøkken har hatt en så god start, ble det tidlig klart at bedriften trengte større plass.

– Kundene vil se produktene, og det får vi ikke til i lokalene vi har i dag. Vi er nå i gang med å bygge et nytt showroom på over 200 kvadratmeter som vil gi oss helt nye muligheter. Det vil stå klart i løpet av året, forklarer han.

Mange fordeler ved å være små

Kundene er i dag 50 prosent fra privatmarkedet, den andre halvparten er store entreprenørselskaper som har byggeprosjekter både i og utenfor regionen.

Bare et steinkast unna monteres kjøkken levert til Blå boliger som bygger 19 boenheter i Tyristrand sentrum.

Det er holdningen vi alle har; at man skal ta i et tak når det trengs.

Men Tangen er opptatt av Nybo kjøkken, som i dag har ni ansatte og i fjor omsatte for 15,5 millioner kroner, ikke skal bli for store. – Det er mange fordeler ved å være små. Vi kan fortsatt ha den gode og tette kontakten med kundene, og vi kan alltid holde det vi lover. Dessuten kan vi gi det lille ekstra når det er akutte behov, som det gjerne er når noen andre leverandører svikter, sier han med et smil. 

Ta i et tak når det trengs

Det hender at han må dra ut selv for å måle og montere. Men det kan han jo, og det er kanskje også det som er hemmeligheten: – Det er holdningen vi alle har; at man skal ta i et tak når det trengs, sier sjefen.

Vi nordmenn er jo verdensmestere i å pusse opp. Intet unntak i vår region. Så hva vil folk egentlig ha? – Folk vil ha både klassisk og moderne design med god kvalitet. Og dessuten vil de slippe å montere selv. IKEA er kanskje billig, men mange vil helst slippe å skru sammen hundrevis av små deler.

Nybo kjøkken på Ringerike


Et senter med lokale aktører

Og det er nettop det de gjør her på Tyristrand. Du kan få akkurat det designet, den fargen og den stilen du ønsker. Ferdig montert. Med 25 års garanti. Slå den. Men Tangen vil altså ikke at bedriften skal vokse seg for stor. Han har likevel drømmer for adressen Skjærdalen 2 på Tyristrand.

– Det hadde vært spennende om vi kunne få til et senter hvor vi kan samle aktører som kan dra nytte av hverandre. Gjerne bedrifter med lokal tilknytning, som driver i samme bransje. – Trenger du varmepumpe? Ja, bare gå rundt hjørnet. Snekker? Rørlegger? Flislegger? Selvsagt.

Helt til slutt, hva er den heteste fargetrenden innen kjøkken i dag? 
– Lenge var det kaffe latte og creme det gikk i, men hvis du skal ha et kjøkken som har tidløs farge, så er det best å gå for hvitt. Det går aldri av moten men vi maler i alle farger.
– Har du det selv? – Nei, sier han og ler.

– Det er i valnøtt og hvitt, noe jeg spesialdesignet, og som det kun finnes ett av. Men det er jo akkurat det vi tilbyr her. Akkurat det du vil ha.

Nybo kjøkken på Ringerike

Mer informasjon

  • Leverandør av kjøkken, bad og garderobeløsninger.
  • Skreddersyr alt til kundens løsninger og tilpasser oppsettene etter dette. 
  • Leverer moduler av høy kvalitet i moderne materialer – og design til fornuftige priser. 
  • Ingen flatpakkede skrog ut til kunden! Nybo har egne montører som setter sammen de ulike modulene. 
  • Jobber primært mot nærområdene, som er Ringeriksregionen, Asker, Bærum, Lier, Modum m.fl.

www.nybokjokken.no

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev