Når Andreas Viestad spiller inn nye episoder av de populære matprogrammene En bit av Norge / New Scandinavian Cooking, bringes eldgamle Ringeriksmat-tradisjoner frem i høstlyset. Vi har valgt å kalle det for Smaken av Ringerike.

Bilder fra innspillingen på Moe Gård med Andreas Viestad. Her serveres Ringerikserter med lammesadel.

Dette suksessfulle matprogrammet, som kan ses på TV2 i Norge, og som har en gigantisk rekkevidde i engelsk versjon, får boltre seg i de mest fantastiske lokasjoner og historier på sitt ”serieraid” i Ringeriksregionen. Det sies på folkemunne at programmet har flere titalls millioner seere, det presise tallet er ikke så viktig, – men det som er sikkert, er at folk kommer langveisfra til Norge for å besøke stedene de har sett på TV. Amerikanere og asiater legger ferieturen sin til de mest avsidesliggende byer og bygder fordi de har blitt bergtatt av de eksotiske omgivelsene matprogrammene viser frem. Det er derfor bare å forberede seg på kraftig innslag av turister i området etter at episode 8 og 9 i den kommende sesongen er kringkastet – en gang på vårparten i 2017.

Programmene ble vist på TV2 i slutten av mai 2017, men skal sendes i reprise løpet av året som kommer. Vi informerer om datoer når vi vet mer.

 

Et fat med smakfulle salatblader rett fra åkern til Elstøen Gartneri, krydret med en snedig vinegrett laget av salatjuice og urter. Grovskårete skiver av lokal spekemat fra Ask Gård gjør retten komplett.

 

 

En bit av Norge / New Scandinavian Cooking

  • Programmene fra Ringeriksregionen ble sendt på TV2, 24. og 28. mai 2017 
  • Programmene skal sendes i reprise, nye datoer kommer.
  • Visning av programmene på PBS i USA våren 2018. Ca 50 mill. seere pr program.
  • Asian Channel høsten 2018. Hver sesong sendes i 3 år, hvert program sendes 5 ganger pr. år
  • BBC i løpet av 2018. HVer sesong sendes i 3 år, hvert program sendes 3 ganger pr. år
  • TV Gusto Tyskland høsten 2017. Hver sesong sendes i 3 år, hvert program sendes minimum 5 ganger pr. år.
  • Alle program og oppskrifter finnes på www.newscandcook.com

 

 

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev